Datoriile ministerului Economiei pot lăsa oraşul fără apă caldă şi căldura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă problema căldurii din calorifere nu reprezintă o situaţie urgentă, până în sezonul rece mai sunt cinci-şase luni, decizia de sistare a furnizării agentului termic către oraş ar întrerupe imediat şi aprovizionarea municipiului cu apă caldă

Pentru că Ministerul Economiei are restanţe la municipalitatea gălăţeană la plata subvenţei pentru căldură, societatea Apaterm nu-şi poate plăti datoriile la Electrocentrale. Săptămâna aceasta, preşedintele Consiliului de Administraţie de la Electrocentrale Galaţi, Iulian Aramă, a declarat că nu va mai furniza agent termic oraşului până în momentul în care Apaterm nu-şi achită datoriile în valoare de 300 de milioane de lei.


"Este o situaţie incertă în acest moment. Ministerul Economiei are datorii pe foarte mulţi ani din urmă la municipalitate, este vorba de plata subvenţiilor pentru căldură. La rândul nostru avem datorii către Apaterm. Mai mult Apaterm are de încasat şi foarte multe datorii de la populaţie. Dacă ar recupera aceaste creanţe, Apaterm nu ar avea probleme să plătească datoriile la Electrocentrale", a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacencu.


Pentru rezolvarea problemei, primarul Galaţiului, Dumitrui Nicolae, şi directorul Apaterm, Eugen Cubasa, au fost în cursul acestei săptămâni la Ministerul Economiei. În urma acestor întâniri s-a ajuns la concluzia că se va încerca să se găsească o soluţie pentru ca al cincilea oraş din ţara ca populaţie să aibă o iarnă călduroasă şi apă caldă în locuinţe.

Reamintim că în acest moment căldura din apartamentele gălăţenilor este asigurată de două societăţi. Electrocentrale, produce agentul termic, iar Apaterm asigură distribuţia sa până în apartamente.

În ceea ce priveşte subvenţiile de care beneficiază persoanele cu venituri mici, precizăm că un cuantum este asigurat de guvern, prin intermediul Ministerului Economiei, iar un alt segment de subvenţii este asigurat de municipalitate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite