Datorii/ Caloriferele ar putea rămâne reci la iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipiul Galaţi riscă să rămână fără apă caldă şi căldură din cauza datoriilor uriaşe înregistrate către Electrocentrale

Situaţia este fără precedent! Apaterm, societatea locală de termoficare, se află în imposibilitatea de a-şi achita datoriile faţă de S.C Electrocentrale Galaţi. La rândul său, Electrocentrale are datorii către ROMGAZ S.A Mediaş şi riscă să nu mai primească gaze naturale.

Situaţia este gravă

George Cubasa, directorul Apaterm Galaţi, susţine că există posibilitatea opririi furnizării cu agent termic în întreg oraşul: „Dacă nu se vor înregistra plăţi la nivelul debitelor restante, vom ajunge în situaţia de a rămâne fără căldură, începând cu 1 noiembrie. Populaţia trebuie să înţeleagă că situaţia este gravă. Din cauza rău-platincilor vor suferi şi cei care îşi achită conştiincios facturile. Ce să fac, dacă legea este proastă?".

De astăzi: 90 de angajaţi de la CET Brăila intră în şomaj tehnic

Iulian Aramă, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al Electrocentrale Galaţi a confirmat gravitatea problemei: „Este adevărat că am primit o somare de la Romgaz S.A prin care ne înştiinţează că ne vor opri gazul metan dacă nu ne plătim datoriile. Noi avem datorii către ei, de 10 milioane lei, iar Apaterm are datorii către noi, de 300 milioane lei. Există riscul să nu mai aibă căldură întreg municipiul".


La ora actuală, nu mai puţin de 500 de asociaţii de locatari au datorii la Apaterm, plus penalităţile. În prezent, Apaterm Galaţi are de recuperat 38 de milioane de euro de la populaţie, 14 milioane de euro de la bugetul statului şi încă 2,4 milioane de euro de la administraţia locală. Societatea are datorii către Electrocentrale de aproape 60 milioane de euro.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite