Dascălii gălăţeni susţin protestele naţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă solidarizarea cu colegii din ţară, dascălii din Galaţi vor organiza şi un miting de proporţii pe 1 iunie, în centrul oraşului

Profesorii din Galaţi se raliază protestelor naţionale iniţiate de Federaţiile reprezentative din învăţământ.

„Începând din acest moment niciun profesor nu mai trece notele elevilor în catalog. dacă până acum noi le-am recomandat şi colegilor din celelalte sindicate să nu treacă notele, acum le-o cerem la modul imperativ", spune preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Valeriu Diculescu.

Dascălii se pregătesc acum şi de boicotarea examenelor naţionale şi a Bacalaureatului, dar şi de mitingul naţional care va avea loc pe 19 mai la Bucureşti. Dascălii gălăţeni vor intra şi ei în grevă generală pe 31 mai şi îşi vor petrece această zi pregătind mitingul de amploare care va avea loc în Galaţi.

„Nemulţumirile noastre sunt multe, dar le vom preciza doar pe cele mai importante. Modificarea proiectului Legii educaţiei naţionale, prin care personalul din învăţământ are parte de pierderi financiare, reducerea salariile, fără a ni se oferi soluţii alternative şi lipsa crasă de disponibilitate la dialog din partea ministrului Daniel funeriu, de la care aşteptăm să-şi dea demisia", mai spune liderul sindical.

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Galaţi are înregistraţi cei mai mulţi salariaţi din învăţământ - peste 5.000 - şi este afiliat la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite