Dascălii din Galaţi au pichetat astăzi Prefectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii şi-au strigat nemulţumirile. Foto: Bogdan Nistor
Profesorii şi-au strigat nemulţumirile. Foto: Bogdan Nistor

Federaţia Educaţiei Naţionale a demarat încă de ieri protestele sindicale faţă de problemele cu care se confruntă în momentul de faţă salariaţii din învăţământ. Acţiunile de protest vor continua până pe data de 25 martie, în conformitate cu calendarul stabilit de CNS „Cartel Alfa".

"Sindicatul afiliat la Federaţia Educaţiei Naţionale din judeţul Galaţi a pichetat astăzi sediul prefecturii. Printre nemulţumirile salariaţilor din educaţie se numără lipsa fondurilor pentru achitarea salariilor pentru luna februarie, neexecutarea hotărârilor judecătoreşti, valoarea nerealistă a costurilor standard per elev, mai ales în cazul liceelor vocaţionale şi a programelor alternative de educaţie, lipsa unor măsuri de protecţie socială pentru persoanele care vor fi disponibilizate şi nu în ultimul rând problema sporurilor salariale neacordate", a declarat Constantin Ciosu, preşedinte FEN.

În zilele următoare FEN va desfăşura, de comun acord cu celelalte federaţii din învăţământ, proteste care pot culmina cu greva generală şi blocarea sfârşitului de an şcolar.

După întâlnirea de ieri de la Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în care nu s-a reuşit soluţionarea gravelor probleme cu care se confruntă personalul din învăţământ, starea de nemulţumire s-a amplificat

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite