Dascălii acuză: Semnarea Contractului Colectiv de Muncă este întârziată intenţionat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Federaţia Educaţiei Naţionale reclamă întârzierea semnării Constractului Colectiv de Muncă unic la nivel naţional.

"Motivul pare să fie refuzul unora dintre parteneri de a-l semna, aşa cum rezultă din cele spuse de Ministerul Muncii", spune preşedintele Federaţiei, gălăţeanul Constantin Ciosu.

Gurile rele spun că fug de semnarea acestui CCM câteva patronate apropiate Guvernului, care încearcă astfel să prindă în noul contract şi modificările pe care guvernanţii intenţionează să le aducă la Codul Muncii sau prevederi din noua Lege a Dialogului Social, gândită în varianta guvernamentală.

"Oamenii din teritoriu nu au în acest moment acoperire în vederea semnării contractelor la nivel local. Profesorii pierd astfel unele beneficii legale, dar care nu sunt trecute în CCM unic naţional", spune liderul FEN.

La nivelul municipiului Galaţi, printre beneficiile "extra" CCM unic naţional se numără zilele libere acordate profesorilor pentru Ziua Educatorului şi ziua patronului spiritual al oraşului.

Acesta a cerut tuturor sindicatelor afiliate la Federaţie să supună dezbaterii membrilor de sindicat această problemă, după care să-şi formuleze puncte de vedere legate de acţiunile de protest ce ar putea fi demarate.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite