Galaţi: Dări majorate pentru populaţie şi reduse pentru firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Dări majorate pentru populaţie şi reduse pentru firme
Galaţi: Dări majorate pentru populaţie şi reduse pentru firme

Pe fondul recesiunii, aleşii locali au decis, aseară, ca, în 2010, persoanele juridice să plătească un impozit pe clădiri cu 15 % mai mic decât în 2008 şi 2009.

Iniţiativa aparţine preşedintelui Comisiei de Buget a CL, social-democratul Constantin Aurelian şi viceprimarului Nicuşor Ciumacenco. Propunerea a fost votată în unanimitate, chiar dacă reducerea cu 15 % a impozitelor la persoanele juridice influenţează bugetul cu aproape 4,6 milioane de lei în minus.

„Prin acest amendament, dorim ca, în 2010, impozitul asupra valorii clădirilor persoanelor juridice să fie doar de 1,5 %, fără nicio majorare.

Considerăm că o creştere a impozitului pe clădiri le-ar fi produs probleme şi mai mari firmelor din Galaţi. Propunerea a fost făcută şi ca urmare a unei solicitări a patronatului IMM-urilor”
, a precizat Ciumacenco.

Cât priveşte celelalte taxe şi impozite locale datorate de persoanele fizice şi juridice, din ianuarie 2010, acestea vor creşte cu 5% faţă de 2009 şi cu 20% faţă de 2007. Totodată, sunt majorate impozitele pentru terenuri, pentru autovehiculele cu cilindreea mai mare de 1.600 centimetri cubi, pentru remorci şi ambarcaţiuni. În 2010, se majorează şi taxa de habitat, de la 45, la 47 de lei de persoană.

Potrivit lui Ciumacenco, magazinele de vise, câinii care locuiesc la "bloc" şi barurile care vând băuturi alcoolice după ora 23.00 nu vor fi „taxate”, urmând ca această decizie să facă obiectul unui viitor proiect de hotărâre.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite