Dansul, sărbătorit în aer liber!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

180 de dansatori din Galaţi, amatori dar şi profesionişti, au dansat ieri în faţa Centrului Cultural "Dunărea de Jos" marcând astfel Ziua Mondială a Dansului

Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi a ales ieri să marcheze într-un mod inedit Ziua Internaţională a Dansului, sărbătorită anual pe 29 aprilie.

Conducerea insituţiei a lansat o invitaţie adresată grupurilor de dansatori, profesionişti sau amatori, pentru a participa la un spectacol coregrafic de aproape două ore pe platoul din faţa Centrului Cultural.

Au răspuns invitaţiei peste 180 de dansatori, profesionişti dar şi amatori, membri ai Ansamblului Folcloric „Doina Covurluiului", cursanţi ai Şcolii de Arte, elevi ai Liceului „Gheorghe Asachi", micuţi din mai multe grădiniţe de stat sau private cum ar fi Grădiniţa „Otilia Cazimir", „Licurici" sau „Omul de Zăpadă", elevii Şcolii Speciale „Constantin Pufan", Comunitatea Greacă, Palatul Copiilor, dar şi elevii din cadrul Clubului de Dans Sportiv „Fantezia".

„A fost o zi în care dansul a deţinut supremaţia şi, fără să exagerăm, au fost trecute în revista toate genurile, de la dansul modern, dansul clasic, latino, folclorul ţigănesc, dansuri ale comunităţii elene, totul culminând cu dansul popular românesc", spune Ion Horujenco, coregraful Ansamblul folcloric „Doina Covurluiului".

Ziua Internaţională a Dansului este sărbătorită încă din anul 1982, ca o recunoaştere a celui care a fost balerinul şi coreograful francez Jean Georges Noverre.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite