Galaţi: Ajutor din Danemarca pentru copiii cu deficienţe de auz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Ajutor din Danemarca pentru copiii cu deficienţe de auz
Galaţi: Ajutor din Danemarca pentru copiii cu deficienţe de auz

Timp de şapte ani, un grup de danezi generoşi au oferit copiilor de la şcoala de surzi  “P. P. Neveanu”  proteze auditive foarte scumpe pe care, altfel,  familiile nu şi le-ar fi permis.

Ieri, au venit la noi în oraş cu alte veşti bune : vor să modernizeze internatul şi cantina, obţinute recent de la Consiliul Judeţului. Cu acest prilej, danezii au donat copiilor calculatoare, au plătit conexiunea la internet, au realizat un parc de joacă în curtea şcolii şi au schimbat ferestrele vechi cu  unele de termopan.

"Nici  nu vă puteţi imagina cât de bucuroşi au fost copiii în ziua când au venit lucrătorii să monteze ferestrele. Nici n-au mai vrut să audă de şcoală", ne-a spus directoarea de la „P. P. Neveanu”, Irina Petrea

Totodată, s-au semnat şi contractele cu firma care urmează să facă renovarea şi cu cea care va execută mobilierul pentru 11 dormitoare.

„Câţiva tineri de la un liceu de construcţii din Danemarca vor veni să ajute la renovare, prin intermediul unui proiect prin care s-a mai primit o altă parte din banii necesari pentru renovare. În proiect sunt prinşi şi elevii de la Grupul Şcolar «Anghel Saligny».

Când mă voi întoarce în Danemarca voi încerca să identific fonduri pentru renovarea celor două băi”
, a declarat  Ole Carlsen, reprezentantul Fundaţiei AIF Vensysse.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite