Când unii fug de Poliţie, studenţii căminişti din Galaţi au strigat azi din toţi rărunchii "Vrem Poliţie"!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pa traseul marşului, protestatarii au fost atent supravegheaţi de poliţişti. Foto: Cosmin Costache
Pa traseul marşului, protestatarii au fost atent supravegheaţi de poliţişti. Foto: Cosmin Costache

Aproape 500 de studenţi din Campusul Al. I. Cuza din Galaţi au protestat astăzi în faţa Prefecturii, nemulţumiţi că le-a fost desfiinţat Postul de Poliţie.Ei s-au pus în genunchi şi au spus în cor "Tatăl nostru", în speranţa că vor fi auziţi de cine trebuie.

Liga Studenţilor din Galaţi a sunat adunarea astăzi, la ora 14.00, în zona căminului H. Au răspuns prezent peste 400 de studenţi, dornici să strige sloganuri împotriva autorităţilor locale care i-au lăsat de la începutul anului universitar fără Poliţie în Campus.

În jurul orei 14.15, protestatarii au pornit în marş către Prefectura Galaţi. Pe drum, studenţii au făcut un mic ocol, forţaţi şi de alaiul care aştepta să se închine în faţa moaştelor scoase în faţa Catedralei Episcopale.

Ocolul a fost de bun augur pentru grupului iniţial de protestatari, deoarece li s-au adăugat şi câţiva studenţi, racolaţi chiar din sălile de curs.

Ajunşi în faţa Palatului administrativ, studenţii au scandat tot felul de lozinci. În disperarea lor, studenţii s-au aşezat şi în genunchi şi au spus "Tatăl nostru", ferm convinşi că vor fi auziţi de cine trebuie.

image

Şi pentru că pe lângă nemulţumirea legată de desfiinţarea postului de poliţie din Campus, studenţii mai au o altă mare nemulţumire - neadoptarea Statutului Studentului - protestatarii au compus şi o poezie pe care i-au dedicat-o ministrului Educaţiei:

Moş Crăciun din Minister/A pus mâna iar pe miel/Şi a zis că nu semnează/Până nu deliberează!

La final, studenţii au depus şi un protest scris la registratura Prefecturii.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite