DNA i-a interzis arhitectului-şef al Primăriei Galaţi să revină pe funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii anticorupţie au prelungit interdicţia de a părăsi municipiul Galaţi pentru Ion Banaş, dar şi pe cea privind exercitarea funcţiei de arhitect-şef. Avocatul acestuia susţine că va ataca în justiţie decizia DNA pentru că funcţionarul este bolnav şi ar putea avea nevoie să părăsească localitatea pentru a se trata la un spital din ţară.

DNA Galaţi nu a mai cerut la Tribunal prelungirea măsurii ce priveşte obligarea de a nu părăsi localitatea Galaţi pentru o perioadă de 30 de zile în cazul arhitectului-şef al Primăriei Galaţi, Ion Banaş.

Procurorii anticuorupţie au preferat să emită o ordonanţă, care să menţină măsura preventivă luată iniţial de instanţa de judecată, dar şi pe cele privind interdicţia de a vorbi cu martorii din proces şi de a-şi exercita funcţia de arhitect-şef al municipiului Galaţi pentru alte 30 de zile.

"Legea ne permite să luăm şi noi această măsură. Ion Banaş nu are voi să exercite funcţia de arhitect-şef al Primăriei Galaţi", ne-a declarat Gheorghe Ivan, procurorul-şef al DNA Galaţi.

Ion Banaş este nemulţumit de hotărâre şi a decis să o conteste în justiţie.

"Nu este normal să se întâmple acest lucru. Domnul Banaş a respectat condiţiile impuse de instanţă şi a demonstrat că nu este un pericol public. Vom cere mai întâi procurorului-şef al DNA să revoce ordonanţa, iar dacă vom primi un răspuns negativ, vom ataca decizia la instanţa de judecată. Domnul Banaş este bolnav şi are nevoie de tratament. Este posibil ca acest tratament să fie realizat în alt oraş din ţară", ne-a declarat Florentin Diveică, avocatul lui Ion Banaş.

Reamintim că arhitectul şef interimar al Primăriei Galaţi este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.

În sarcina lui Ion Banaş se reţine că în cursul anului 2008, în calitate de arhitect şef la Primăria municipiului Galaţi, a cerut şi primit de la un denunţător suma de 1.500 euro, promiţându-i că-şi va exercita influenţa asupra primarului municipiului Galaţi şi a consilierilor locali în scopul obţinerii documentelor prevăzute de lege pentru construcţia unui balcon pe care acesta îl ridicase la locuinţa sa din Galaţi.

"În condiţiile în care nu a făcut niciun demers în sensul celor precizate mai sus, în cursul lunii februarie 2011, Banaş Ion i-a mai cerut denunţătorului încă 1.500 de euro pentru a-i aproba toată documentaţia necesară intrării în legalitate (autorizaţie de construire, certificat de urbanism etc.), urmând să intervină şi pe lângă ceilalţi factori decizionali (primarul municipiului, consilieri locali etc.) în acelaşi scop. De asemenea, i-a comunicat denunţătorului că amenda pentru ridicarea unei construcţii fără deţinerea actelor necesare este foarte mare, maximul fiind de 100.000 lei", au precizat procurorii anticorupţie.

Ion Banaş a fost prins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a primit de la denunţător suma de 5.800 de lei în scopul menţionat mai sus, reprezentând o primă tranşă din banii promişi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite