Ofiţer de poliţie, trimis în judecată de DNA, pentru trafic de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arestare Galaţi
Arestare Galaţi

Procurorii DNA - Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marian Valentin Leopa,  în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. În acelaşi dosar a fost trimis în judecată, în stare de libertate, Ion Melinte, ofiţer  la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

În cursul anului 2010, inculpatul Leopa Marian Valentin a pretins unui denunţător suma de 25.000 euro şi a primit de la acesta, prin intermediar, suma de 400 euro şi obiecte în valoare de 600 euro, promiţând că, în schimb, va interveni pe lângă un procuror din cadrul DIICOT astfel încât acesta să facă demersuri în instanţă pentru ca denunţătorul să fie scos din dosarul penal în care era cercetat şi să fie exonerat de răspunderea penală.

Ulterior, denunţătorul a constatat că pe numele său fusese emis un mandat european de arestare, în baza căruia a fost extrădat din Italia şi încarcerat in România.
În perioada iulie-8 august 2011, inculpatul Leopa Marian Valentin a pretins suma de 9.000 euro de la acelaşi denunţător, promiţându-i că îi va determina pe magistraţii-judecători să pronunţe condamnarea sa la o pedeapsă cu suspendarea executării acesteia, precum şi să dispună revocarea măsurii arestării preventive ce fusese luată faţă de denunţător.

La data de 8 august 2011, inculpatul Leopa Marian Valentin a fost prins în flagrant delict imediat după ce a primit de la denunţător, prin intermediar, suma de 5.000 euro, reprezentând o parte din suma de bani pretinsă, în scopul sus menţionat.

În ziua stabilită pentru primirea sumei de 5.000 euro, inculpatul Leopa Marian Valentin i-a cerut persoanei intermediare să se deplaseze la un notar public şi să încheie un contract de împrumut pentru a disimula fapta de corupţie. Cel care l-a sfătuit pe inculpatul Leopa Marian Valentin să procedeze aşa a fost inculpatul Melinte Ion, ofiţer de poliţie la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

La data de 9 august 2011, Curtea de Apel Galaţi a dispus arestarea preventivă pentru 29 de zile a inculpatului Leopa Marian Valentin.În rechizitoriu s-a propus luarea măsurii arestării preventive şi faţă de inculpatul Melinte Ion.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite