Deputatul Mihail Boldea este suspectat de implicare într-un tun imobiliar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casa de pe strada Morilor a ajuns subiect de scandal
Casa de pe strada Morilor a ajuns subiect de scandal

Numele deputatului Mihail Boldea este menţionat în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în legătură cu o înşelăciune de 155.000 de euro.Parlamentarul gălăţean neagă acuzaţiile şi susţine că dosarul a fost „fabricat" doar pentru ca el să fie trimis în judecată.

CITEŞTE DESPRE CEA MAI MARE ESCROCHERIE IMOBILIARĂ DIN VESTUL ROMÂNIEI

Procurorii au finalizat rechizitoriul în cazul escrocheriei care a avut drept obiect casa şi terenul de pe strada Morilor, numărul 130.

În respectivul imobil a locuit Gheorghe Bălănuţă, în vârstă de 82 de ani, asupra căruia, după cum susţin Parchetul şi Poliţia, s-au făcut presiuni pentru a-l determina să-şi vândă proprietatea.

Protagoniştii scandalului sunt Maricel Harabagiu, Georgică Bulete şi George Timofte, care, în perioada iulie-octombrie 2008, au încercat să-l convingă pe bătrân să le cedeze casa şi terenul la o valoare mult sub preţul pieţii.

Deoarece nu au reuşit, i-au furat actele de proprietate asupra terenului şi imobilului.

Bulete a acceptat să se dea drept nepotul lui Gheorghe Bălănuţă pentru a i se întocmi la notar mai multe procuri, care îi dădeau dreptul să vândă imobilul.

Oferta de vânzare, pentru suma de 155.000 de euro, i-a fost făcută unui vecin al bătrânului, pe nume Radu Gheorghe, care este în prezent consilier local.

Conform rechizitoriului, consilierul local a refuzat să semneze actele la notariat şi a anunţat Poliţia după ce în prealabil a cerut ca Gheorghe Bălănuţă să fie prezent la efectuarea tranzacţiei. Bălănuţă însă nu a putut fi adus.

„Dă-mi-l pe Boldea şi eşti liber"

Bulete şi Timofte au fost arestaţi sub acuzaţia de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dar Harabagiu a reuşit să fugă din ţară.

În tentativa de escrocherie, Parchetul gălăţean l-a implicat şi pe deputatul Mihail Boldea, care a fost prezent la notariat când s-a încercat perfectarea tranzacţiei.

Poliţiştii susţin că Harabagiu a sunat din străinătate şi a recunoscut că a încercat să-l păcălească pe bătrân, dar susţine că, ulterior, „pe fir a intrat Boldea".

Contactat de noi, deputatul Mihail Boldea a negat acuzaţiile, despre care spune că sunt o tentativă de discreditare.

Radu Gheorghe m-a rugat să merg cu el la notariat, deci aşa se explică prezenţa mea acolo. Nu s-a adus nici o dovadă din care să reiasă că Harabagiu a sunat la Poliţie şi a spus ceva despre mine. Bulete şi Timofte mi-au spus că în timpul audierilor la Poliţie li s-a spus: <<Dă-mi-l pe Boldea şi eşti liber>>, deci este clar cine era ţinta", ne-a declarat deputatul Mihail Boldea.

Vom reveni cu detalii despre acest caz în ediţiile viitoare ale Adevărului de Seară.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite