CUTREMURĂTOR! O femeie a fost omorâtă de Revelion, pentru 23 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensionara, în vârstă de 85 ani, nu a mai apucat să se bucure de venirea noului an, murind în chinuri groaznice. Autorul a omorât-o pe femeie, fără nici cea mai mică ezitare, pentru numai 23 de lei. Ca o ironie a sorţii, ziua de naştere a victimei, era pe 1 ianuarie.

Totul s-a petrecut în seara de 31 decembrie, în Siliştea, Galaţi, când Fănel Serea, de 25 ani, din Podoleni, comuna Barcea, autorul crimei, s-a dus acasă la Maria Neica să-i ceară zece kilograme de vin, să aibă cu ce sărbători Revelionul. Fără nici cea mai mică bănuială că avea să-i vină sfârşitul, aceasta l-a cinstit cu un pahar de vin pe tânăr, chiar au şi stat de vorbă, dar totul s-a terminat cum nu se putea mai rău. Agresorul s-a năpustit asupra ei şi a lovit-o cu sălbăticie, cu o bucată de lemn, până când aceasta a intrat în comă.

După ce a lăsat-o într-o baltă de sânge, criminalul a cotrobăit, după bani, prin toate sertarele şi dulapurile din casă. A găsit doar 23 de lei şi o drujbă, în magazie, acolo unde zăcea fără viaţă, corpul femeii. A luat banii, a băgat drujba în sac, a păşit peste cadavru şi a plecat fără să se uite în urmă.  

„Victima locuia singură. Era văduvă de mai mulţi ani. Leziunile grave i-au determinat moartea. Toate sertarele erau trase, era clar că s-a umblat acolo, după bani”,a declarat Ştefan Căpătan, cel care s-a ocupat de caz.

Un vecin a dat alarma

Cumplita descoperire a făcut-o vecinul victimei, care a fost sunat de către nepoata acesteia, să-i spună că bunica sa nu răspunde la telefon. Acesta a mers la ea şi a încremenit când a găsit-o pe femeie întinsă în magazie, cu faţa plină de sânge, cu proteza dentară căzută lângă ea şi haniele îmbibate, de asemenea cu sânge. Nici nu s-a mai putut apropia de cadavru. Şocat, a închis uşa şi a fugit să sune la poliţie.

„Nepoata a sunat-o pe femeie să vadă dacă totul era în regulă. A sunat apoi la un vecin, să-l roage să meargă acasă la bunica sa, să vadă ce s-a întâmplat. Acesta a găsit-o căzută în magazie. Nu s-a putut apropia, a închis uşa şi a dat telefon la poliţie”, a mai spus Ştefan Căpătan.

Poliţia în război cu rromii

Pentru reţinerea suspectului a fost nevoie de intervenţia mascaţilor şi a jandarmilor de la Tecuci, după ce aproximativ 200 de rromi au sărit pe poliţişti, la bătaie, cu bâte, pentru a împiedica arestarea criminalului.

„Toţi rromii s-au strâns acolo. Erau vreo 200. Ne-au ameninţat că ne taie gâtul. Nu am avut încotre şi am cerut ajutorul mascaţilor şi jandarmilor”, a mărturisit Căpătan.

Poliţiştii au reuşit, într-un final, să-l ducă la postul de poliţie din sat, pe agresor care, la început nu a recunoscut nimic din cele întâmplate.

„L-am dus la postul de poliţie, unde a început să spună numai bazaconii”, povestea Căpătan.

Într-un final acesta a recunoscut că a omorât-o pe vârstnică, fără să dea vreun semn de regret.

„M-am dus la bătrână să iau zece kilograme de vin, pentru Revelion. Ea m-a servit cu un pahar, dar nu a vrut să-mi dea zece kilogrameg. Nu aveam bani să-i plătesc, dar i-am zis că o să o ajut la treburile casei. Am lovit-o cu bucata aia de lemn”, le-a spus agresorul poliţiştilor.

Acesta este a fost reţinut şi i-a fost dat mandat de arestare preventivă, pe 29 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi furt.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite