Cutia Pandorei se va deschide la Dramatic,în premieră mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi dintre actori la repetiţiile de azi!
Doi dintre actori la repetiţiile de azi!

Comedia neagră, cu această titulatură, scrisă de un dramaturg maghiar este pentru prima dat pusă în scenă de regizorul Eugen Făt. Premiera va avea loc pe 12 februarie, ora 19.00, în sala Studio a Teatrului Dramatic „Fani Tardini"

Trei dintre actorii mari ai teatrului Dramatic din Galaţi pregătesc o premieră mondială. Nu este nicio exagerare. Regizorul Eugen Făt repetă acum, împreună cu cei trei actori, o piesă , intitulată Cutia Pandorei, după un text al scriitoarei maghiare Katalin Thuroczy.

"Este vorba despre o premieră mondială aş putea spune, pentru că nu a mai fost pusă în scenă până acum. O comedie neagră, macabră chiar, în care un mort apare de mai multe ori şi vrea să vorbească cu una dintre rude", explică regizorul Eugen Făt.

Din distribuţie vor face parte Ioana Citta Baciu, Cosmin Panaite şi Petrică Păpuşă. Rolul lui Tanti Hilda este jucat de cunoscuta Ioana Citta Baciu.

Ea spune că printr-un concurs de împrejurări a primit invitaţia să facă parte din această distribuţie de două ori: o dată de la regizorul Eugen Făt şi a doua oară din partea unei actriţe prietene din Bucureşti.

"Am primit cu bucurie rolul, chiar dacă îl consider extrem de greu. Mai mult, când sunt doar două personaje pe scenă, rolul este cu atât mai solicitant, dar îmi place la fel de mult", spune actriţa.

Atât actorii protagonişti, cât şi regizorul, spun că tema piesei este una contemporană, cu care ne lovim la tot pasul, în special la programele de ştiri.

"Este vorba despre de-acum tradiţionalele crime între fraţi, dar şi depre amintirile care apar din trecut sub diverse forme", mai spune actriţa Ioana Citta Baciu.

Rolul tânărului Bandi, este jucat de Cosmin Panaite. "Încerc să fac din acest rol unul ofertant. Chiar dacă sunt doar două personaje pe scenă, mi se pare un avantaj, pentru că poţi să controlezi mai bine rolul, nu depinzi de alţi actori", spune Cosmin Panaite.

Pentru început, adică primele trei spectacole, se vor juca în Sala "Studio" a Teatrului Dramatic, urmând ca apoi actorii să-şi mute recuzita pe scena mare.

"La premiera din data de 12 februarie , vor veni autoarea, traducătoarea şi membri ai Ambasadei Ungariei la Bucureşti", spune secretarul artistic al Teatrului Fani Tardini, Mona Sandu.

Întrebată de cei de la Teatrul Odeon care-i sunt sursele de inspiraţie atunci când îşi scrie textele, dramaturga maghiară Katalin Thuroczy a precizat că găseşte multe elemente interesante în poveştile oamenilor care i se confeseaza şi pe care, apoi, le foloseşte în piese.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite