Galati: Curvele, puse să presteze pentru primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galati: Curvele, puse să presteze pentru primărie
Galati: Curvele, puse să presteze pentru primărie

Pentru că prostituatele nu pot sau nu vor să-şi plătească sutele de amenzi, Poliţia a cerut înlocuirea sancţiunilor cu mii de ore în folosul comunităţii.

Pe rolul Judecătoriei Galaţi se judecă aproape zilnic zeci de procese ce privesc înlocuirea amenzilor încasate de prostituate cu muncă în folosul comunităţii.
Din 2007 când Poliţia a cerut în justiţie pentru prima dată acest lucru şi până în 2009 au ajuns pe rolul instanţelor de judecată gălăţene nu mai puţin de 2.232 de dosare cu acest obiect.

În 2009 s-a consemnat recordul absolut, cu nu mai puţin de 1.942 de procese intentate „fetiţelor” de pe centură de Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IPJ) Galaţi. Şi dacă tot am ajuns la acest capitol, se cuvine să o amintim pe cea care deţine recordul în materie. Este vorba de Crina Georgiana Bujoreanu, care are nu mai puţin de 320 de amenzi încasate pentru practicarea celei mai vechi meserii din lume.
Conform informaţiilor primite de la Judecătoria Galaţi, cele peste 2.000 de procese sunt împărţite între doar 10 femei care se prostituează pe centura Galaţiului sau în alte câteva locaţii din urbea noastră.

10 lei, preţul unei ore de muncă în folosul urbei

Severin Maricica, o altă prestatoare de servicii sexuale, are la activ 195 de sancţiuni contravenţionale iar Micu Adriana este pe punctul de-a o depăşi cu191 de amenzi. Facem precizarea că Adriana Micu a încasat iniţial 126 de amenzi pentru practicarea prostituţiei iar ca să scape de ele şi-a schimbat numele în Adriana Făcăleţ.

Poliţiştii s-au ţinut scai de ea iar femeia a ajuns din nou în instanţă cu alte 65 de procese pentru înlocuirea amenzilor cu muncă în folosul comunităţii.
La mare distanţă se găseşte Gianina Nechifor cu 87 de sancţiuni contravenţionale pentru prostituţie. Motivul pentru care IPJ Galaţi a cerut Judecătoriei Galaţi înlocuirea amenzilor încasate de prostituate este că acestea nu le-au plătit niciodată şi nici nu se gândesc să o facă.

Munca instanţelor de judecată este relativ simplă în ceea ce priveşte calculul orelor de muncă în folosul comunităţii raportat la amenzile primite de practicantele celei mai vechi meserii din lume din Galaţi. „O oră de muncă în folosul comunităţii  este estimată la circa 10 lei. În funcţie de cuantumul amenzii, se calculează câte ore trebuie să realizeze în folosul comunităţii. Munca în folosul comunităţii se realizează pe raza primăriei unde persoana respectivă domiciliază”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Galaţi, judecătorul Robert Florea.

Jandarmii, mai activi decât poliţiştii

Doar şapte femei au fost surprinse de la începutul anului până acum de poliţiştii brăileni practicând cea mai veche meserie din lume şi s-au ales cu 14 amenzi, ce totalizează 7.000 de lei. Jandarmii au fost cei care au reuşit să prindă ceva mai multe „păsări de noapte” în acţiune: au aplicat 46 de amenzi, în valoare totală de 21.250 de lei.

Zonele cele mai fierbinţi ale Brăilei sunt: Şoseaua de Centură a Brăilei, în general în apropierea pădurii situate în zona intersecţiei Şoselei de Centura cu Şoseaua Buzăului, dar şi în zona staţiunii Lacu Sărat.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite