Serbare câmpenească la Muzeul Satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzeul Satului îşi va redeschide porţile pentru vizitatori din data de 1 mai, ocazie cu care Centrul Cultural a pregătit mai multe surprize pentru vizitatori.

Muzeul Satului se pregăteşte să îmbrace straie noi.

Reprezentanţii Centrului Cultural "Dunărea de Jos" au făcut o vizită de evaluare a caselor şi au demarat curăţenia de primăvară pentru ca muzeul să îşi deschidă porţile pe data de 1 mai.

"Acum se face curăţenie la muzeu, mai ales că a venit vremea frumoasă. Casele, fiind în aer liber, în timpul iernii trec şi ele prin aceleaşi greutăţi ca orice altă clădire sau casă. Zăpada e aceeaşi peste tot. Trebuie să ţinem cont şi că acoperişurile sunt făcute din stuf, iar ventilaţia e naturală. Curăţenia constă în rearanjarea stufului, zugrăvirea tencuielii şi curăţarea prispelor. Ce fac bunicii noştri la ţară, facem şi noi. Casele s-au conservat foarte bine, iar obiectele sunt în paramentri buni", a precizat Aurelia Bogatu-Matei, purtătorul de cuvânt al Centrului Cultural "Dunărea de Jos".

Ca şi în anii precedenţi, Centrul Cultural a pregătit numeroase surprize pentru publicul vizitator.

"Avem foarte multe surprize pentru publicul nostru. Avem de asemenea, numeroase proiecte cu unităţi de învăţământ din judeţul Galaţi", a mai spus Aurelia Bogatu-Matei.

La deschidere va fi o serbare câmpenească, iar atmosfera va fi întreţinută de mai multe ansambluri folclorice din judeţul Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite