Galaţi: Cuplurile sunt nevoite să-şi rezerve localul cu un an înainte de nuntă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Cuplurile sunt nevoite să-şi rezerve localul cu un an înainte de nuntă
Galaţi: Cuplurile sunt nevoite să-şi rezerve localul cu un an înainte de nuntă

Tinerii care vor face nuntă, anul viitor, trebuie să se grăbească cu rezervarea localului

Majoritatea restaurantelor nu mai au locuri libere pentru cei care doresc să-şi unească destinele în lunile iulie şi august 2009.  Mirii vor achita între 130 şi 180 de lei pentru meniul fiecărui invitat.

Pentru a fi siguri că vor prinde un loc liber vara viitoare,  îndrăgostiţii trebuie să închirieze restaurantul pentru petrecere cu un an înainte.

Cei care s-au decis mai târziu, trebuie să-şi programeze nunta în lunile mai – iunie sau spre sfârşitul sezonului, în septembrie şi octombrie. Sigur asta în funcţie de restaurantul ales şi de numărul invitaţilor.

Cele mai mari probleme le au tinerii care caută o locaţie pentru 200-300 de persoane. Şi asta deoarece, în Galaţi, sunt doar câteva restaurante cu o asemenea capacitate şi de aceea sunt foarte solicitate.

În lunile de vară, mai avem libere doar duminicile. Poate se mai găseşte o sâmbătă liberă, parcă pe 20, în iulie, dar în august totul este ocupat”, susţin reprezentanţii restaurantului „Neacşu”.

Nici la „Serafin” nu sunt şanse mari pentru mirii care vor să se căsătorească în mijlocul verii. „În fiecare lună avem rezervări făcute. August este ocupată, iar în celelalte luni în care se fac nunţi, se mai găsesc sâmbete libere”, precizează patroana celor două restaurante „Serafin”. 

Pentru petrecerile cu până la 150 de invitaţi ofertele de restaurante sunt mai uşor de găsit.

Spre exemplu, una dintre cele mai noi locaţii din oraş oferă nuntaşilor o petrecere pe malul Dunării. Este vorba despre „DelMar” care mai are locuri libere pe tot parcursul anului viitor.

Meniul între 130 şi 180 de lei

Dacă anul acesta, mirii au scos din buzunare până la aproape 180 de lei pentru meniul ficărui invitat, pentru anul viitor patronii restaurantelor au scăzut preţurile.

Un meniu cu trei feluri de mâncare costă 110 lei, iar dacă se doreşte unul mai bogat şi mai sofisticat atunci preţul poate urca până la 170 de lei”, spune patroana restaurantelor „Serafin”.

Ceva mai ieftine sunt meniurile de la „DelMar”, unde potrivit decalarţiilor bucătarului şef preţul maxim este de 150 de lei.

Mirii nu trebuie să uite însă că, pe lângă meniuri, ei trebuie să plătească şi serviciile ospătarilor (de obicei contravaloarea unui meniu pentru fiecare ospătar, n.r.) plus un comision cerut de patronii restaurantelor.

De asemenea, în momentul rezervării, tinerii trebuie să aibă cel puţin 1000 de lei pentru plata avansului.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite