Cum şi când pot absolvenţii din Galaţi să solicite ajutorul de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii gălăţeni de peste 16 ani care au absolvit o formă de învăţământ şi nu reuşesc să-şi găsească un job, mai ales în această perioadă de criză, pot primi de la stat un ajutor de şomaj de 225 de lei pe lună, pentru o perioadă de şase luni.

Pentru asta ei trebuie doar să se înregistreze la AJOFM Galaţi, în maximum 60 de zile de la data absolvirii.

Dosarele trebuie să cuprindă diploma de Bacalaureat sau absolvire, o adeverinţă de la medicul de familie şi o declaraţie de la Finanţe, care să arate că solicitantul nu are venituri.

Stimulente pentru angajatori, prime de angajare pentru absolvenţi

Pe lângă ajutorul în bani, tinerii vor beneficia şi de servicii gratuite de informare, consiliere şi orientare profesională, susţin specialiştii Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM).

Dacă absolventul reuşeşte să încheie un contract de muncă – cu normă întreagă – pentru o perioadă mai lungă de un an, în termen de 60 de zile de la absolvire, statul îi va acorda o primă de angajare de 425 de lei. În plus, pot încasa şi ajutorul de şomaj, până la finele celor şase luni.

Mai mult, patronii care angajează absolvenţi pe durată nedeterminată sunt scutiţi, pentru un an, de plata contribuţiei la asigurările de şomaj şi primesc lunar, pentru fiecare absolvent, între 600 şi 900 de lei, în funcţie de studiile tinerilor, ca o contribuţie a statului la plata salariilor.

Condiţia pe care tebuie să o respecte este de a-i ţine pe absolvenţi drept angajaţi cel puţin trei ani.   



Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite