O elevă model de 15 ani a ales să-şi pună capăt zilelor după ce a fost obligată să se prostitueze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liliana Pletoianu era elevă în clasa a IX-a
Liliana Pletoianu era elevă în clasa a IX-a

Adolescenta a decis să se sinucidă, sătulă de chinurile la care era supusă de către sora ei mai mare, care o forţa să se prostitueze. Pentru a-şi face curaj, copila a consumat alcool.

Părinţii divorţaţi, mama plecată în Italia la muncă, tatăl plecat în lume, trei fraţi mai mari, bolnavi psihic şi o soră mai mare care o obliga să se prostitueze. Aşa se poate descrie în doar câteva cuvinte, drama Lilianei Pletoianu, în vârstă de numai 15 ani, din comuna gălăţeană Cosmeşti.


Cearta dintre ea şi sora, care câştiga bani de pe urma ei exploatând-o sexual, a fost picătura care a umplut paharul. A cedat psihic şi a decis să-şi ia zilele. Luni seara, după ce a băut alcool, a plecat de acasă, desculţă, cu gândul clar de a se sinucide. S-a aruncat în Siret, corpul i s-a zdrobit de gheaţă şi, după ce s-a încălzit vremea, a fost purtat câteva sute de metri în aval, unde a fost găsit de nişte localnici.


Tariful era de 100 de lei pe noapte


După moartea fetei, care era o elevă foarte conştiincioasă, cu note bune, au început să se ridice mai multe semne de întrebare. Directoarea şcolii Liceului "Ovid Caledoniu" din Tecuci susţine că a aflat de la o colegă de-a tinerei că Liliana era obligată să se prostitueze de către sora ei mai mare, Vasilica Stoian.


"Am înţeles că întreţinea relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi, de diverse vârste. Făcea asta ca să îi aducă bani în casă surorii mai mari. Era o fată bună, cu rezultate bune la învăţătură. Făcea naveta în fiecare zi, pentru a veni la şcoală", a spus cadrul didactic.


Vasilica Stoian, care venise la Morgă să ridice Cadavrul, nu a vrut să comenteze afirmaţiile directoarei.


Conform spuselor Violetei Trofin, directoarea liceului din Tecuci, preţul cerut „clienţilor" de cea care ar fi trebuit să aibă grijă de Liliana, era de 100 de lei pentru o noapte de amor cu un necunoscuţi.


În seara în care s-a sinucis, Liliana a lăsat un bilet de adio, scris în versuri, bilet ce pare a fi destinat unui iubit. Foaia pe care Liliana şi-a aşternut ultimele gânduri a fost găsit de către sora ei mai mare, printre hainele din dulap .

"Iartă-mă pentru toate prostiile pe care le-am făcut. Te iubesc! Din ceruri o lumină s-a desprins, era o stea care cădea uşor. Mi-am zis că iubirea noastră acum s-a stins, şi-n suflet am simţit un fior", au fost ultimele cuvinte aşternute de Liliana.

image


Mama nu ştia de moartea fiicei


Femeia plecată în Italia să muncească pentru a le oferi copiilor săi o viaţă cât, de cât decentă, nu aflase de tragedia petrecută în familia sa.
"Mama ei nu a fost anunţată că a murit. A sunat-o o sora mai mare a Lilianei şi i-a spus că fata se simte rău. În seara asta, vine din Italia cu avionul", a spus Mugurel Lulea, un prieten de familie, găsit acasă la familia Pletoianu.


„Este drama unui copil încărcat prematur cu problemele adulţilor din jurul ei. Lipsa părinţilor la o vârstă foarte critică, a determinat probabil o stare depresivă. Cel mai grav lucru pentru un copil este să crească departe părinţi, privat de dragostea acestora", a declarat Tania Calcan, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Protecţie a Copilului.


Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza morţii şi circumstanţele morţii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite