Cu cuţitul la os, profesorii pregătesc un miting de proporţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii gălăţeni afiliaţi la Sindicatul Învăţământului Preuniversitar (SIP) se pregătesc să dezgroape securea războiului

Chiar dacă nu au declanşat încă proteste în şcoli, dascălii din Galaţi nu s-au consolat cu ideea că Guvernul nu are bani să le plătească salariile conform Legii 221/2008. Ei pregătesc un mare protest, care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Vineri, grevă

"Vineri, începând cu ora 11.00, cel puţin 2.000 de salariaţi din învăţământul preuniversitar gălăţean sunt aşteptaţi pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. De aici, vrem să plecăm în marş către Prefectură unde vom înmâna reprezentanţilor acestei instituţii revendicările noastre", spune liderul sindicatului, Valeriu Diculescu.

Citiţi şi: Ţăranii din Mera au venit astăzi cu jalba în proţap la Prefectură / Instanţa le-a dat pădurile fără acte

Până atunci, tot mai multe şcoli adoptă recomandarea conducerii sindicatului de a nu mai trece notele în catalog. Culmea este că prin această atitudine, profesorii chiar nu pot fi acuzaţi de boicotarea învăţământului pentru că notele există în agendele lor. Deocamdată nu au apărut reclamaţii din partea părinţilor, dar dacă acestea îşi vor face apariţia, preşedintele SIP ştie cum va reacţiona.

Dascălii cer înţelegere

"Părinţii trebuie să înţeleagă că în acest demers nu putem să-i omitem pe copii, pentru că sunt parte din activitatea noastră. Ei trebuie să ne susţină pentru că altfel nu putem să mai asigurăm un proces educativ de calitate", a precizat Valeriu Diculescu.

Profesorii sunt nemulţumiţi şi de decizia de a mai disponibiliza câteva sute de angajaţi din învăţământ, dar şi de apariţia unor discriminări între salariaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite