Cu avionul, direct în sala de operaţii/ Bebeluş salvat de la moarte printr-o operaţiune-şoc GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodora, care risca să moară din cauza unei malformaţii cardiace, a fost transportată la Târgu Mureş, pentru a fi operată pe cord.Clinica de Cardiologie Pediatrică a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant este singura instituţie în care se fac asemenea intervenţii chirurgicale bebeluşilor

În urmă cu o săptămână în familia Ciucalău din Galaţi bucuria a fost imensă căci venise pe lume Teodora.

Din nefericire, medicii pediatri au constatat ulterior că micuţa se născuse cu o malformaţie cardiacă care-i punea viaţa în mare pericol. Unica posibilitate pentru salvarea ei era efectuarea, în regim de maximă urgenţă, a unei intervenţii chirurgicale la Clinica de Cardiologie Pediatrică a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA OPERAŢIUNE

Echipajul SMURD a fost mobilizat pentru a transporta bebeluşul până la cel mai apropiat aeroport, de de la Tulcea, unde a fost preluat de un avion medical, dotat cu aparatură medicală de terapie intensivă, aflat la şaptea misiune de acest gen.

După cum ne-a informat dr Angel Trifan coordonatorul SMURD Galaţi, la reuşita misiunii a contribuit Serviciul de Ambulanţă care a pus la dispoziţie un incubator mobil şi SC Navrom Bac SRL care realizat gratuit un transport special pentru ca Teodora să ajungă rapid pe celălalt mal al Dunării.

La Tulcea, fetiţa a fost transferată în aeronava cu care a ajuns, fără probleme, la Tg Mureş. Încă o viaţă a fost salvată graţie fondurilor stranse in cadrul campaniei "2% pentru SMURD". Puteţi contribui la salvarea multor altor vieţi optând pentru direcţionarea acestui procent din inpozitul dumneavoastră pe venit în contul Fundaţiei pentru SMURD (Cod de Identificare Fiscală: 20177660): RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite