Criza ţine copiii din Galaţi în grădiniţele de la parter de bloc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un oraş în care criza locurilor din grădiniţe este la ordinea zilei, investiţiile în spaţii noi sunt extrem de puţine şi de multe ori întârziate.

Noul an şcolar ar fi trebuit să înceapă pentru piticii din trei grădiniţe din cartierul Micro 20 - Grădiniţa 13, Grădiniţa 58 şi Grădiniţa 62 - într-un spaţiu nou-nouţ, construit pe două niveluri şi cu săli mari pentru activităţile didactice.

Din păcate, lipsa banilor amână finalizarea lucrărilor, începute în toamna lui 2008.

„Primăria a acordat o amânare pentru această lucrare. Sperăm ca firma care execută lucrările să termine lucrările până-n luna noiembrie", spune Nicoleta Manole, manager public în cadrul Primăriei Galaţi. La cum arată lucrările, care se pot vedea în fotografie, este greu de crezut că în şase-şapte săptămâni şantierul va fi închis.

Până atunci părinţii care au copiii la cele trei grădiniţe se pot consola cu gândul că în curând vor scăpa de calvarul ideii de grădiniţă la parter de bloc.

„Grădiniţele 13 şi 58, ambele aflate la parter de bloc dispar, ele neavând autorizaţie de funcţionare. O parte dintre copiii de la Grădiniţa 62 va rămâne în actualul sediu (aflat şi el tot la parter de bloc), restul urmând să meargă în sediul nou al Grăpdiniţei 58", spune inspectorul pentru învăţământul preşscolar Mariana Dragu.

Investiţia a costat bugetul local aproape 2,4 milioane de lei noi şi va avea opt săli de clasă, în care vor încăpea cel puţin 160 de pitici. Constructorul - SC Moldoconstruct Galaţi - speră să termine lucrarea la noul termen promis.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite