Criza loveşte în plin Festivalul Naţional de Comedie de la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Speranţele celor de la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" de a organiza cea de-a 22-a ediţie a Festivalului Naţional de Comedie sunt din ce în ce mai mici

Dacă până în 1999, festivalul a avut ceva întreruperi, din anul 2000 şi până în prezent, el s-a desfăşurat constant. Anul acesta, autorităţile gălăţene au anunţat conducerea Teatrului Dramatic „Fani Tardini" că nu mai au bani pentru a susţine organizarea Festivalului de Comedie.

„Asta nu înseamnă că noi nu ne facem în continuare treaba. Vizionăm materiale cu piese de teatru, lansăm invitaţii, astfel încât să nu ne trezim că mai spre sfârşitul verii ne anunţă că au făcut rost de bani pentru acest festival şi să n-avem cu cine să-l organizăm", spune purtătorul de cuvânt al Teatrului Dramatic Fani Tardini, Mona Sandu.

Mai mult, în ciuda faptului că mai peste tot este vacanţă, actorii Teatrului Fani Tardini se pregătesc deja chiar şi pentru o selecţie, care va avea loc cel mai probabil la sfârşitul verii.

De altfel, aceasta îşi aminteşte că de 13 ani de când lucrează la „Dramaticul" gălăţean, în fiecare an s-a spus că nu sunt bani pentru acest festival şi, spre fericirea publicului iubitor de teatru, în fiecare an evenimentul a fost organizat.

Dacă anul trecut conducerea teatrului gălăţean a făcut o conexiune fericită între Festivalul de Comedie şi marele dramaturg Eugen Ionescu, acum ar trebui să aibă un caracter general.

Potrivit spuselor directorului Teatrului Dramatic „Fani Tardini", Vlad Vasiliu, Festivalul de Comedie a fost programat în acest an pentru perioada 3-10 octombrie 2010.

"Dramaticul" gălăţean a fost primul teatru din ţară care a avut iniţiativa de a organiza în 1976 un festival de comedie.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite