Criza afectează cultura. Tabăra troiţelor, anulată din lipsă de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi anunţaseră că, începând cu 5 septembrie, cei mai buni meşteşugari din ţară se vor întrece în confecţionarea troiţelor la Gârboavele, Centrul Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi a decis să amâne evenimentul.

Potrivit Aureliei Matei, director adjunct al Centrului Cultural "Dunărea de Jos" Galaţi, tabăra va fi, cel mai probabil, amânată până se vor găsi banii necesari pentru organizare.

„Bugetul în acest an a fost mai mic, ceea ce ne-a afectat. Nu am putut duce la îndeplinire această tabără. Din dorinţa de a face un eveniment foarte bun, am preferat să amânăm desfăşurarea, pentru ca să fie cu impact. Dorim să achiziţionăm lemn de cea mai bună calitate, dar nu ne putem permite", a declarat Aurelia Matei.

Până acum au avut loc patru ediţii ale taberei într-o locaţie din pădurea Gârboavele. Au participat artişti profesionişti de la Sighetul Marmaţiei, Câmpulung Moldovenesc, Buzău, Brăila, Dolj şi Galaţi. Cea mai mare troiţă confecţionată în cadrul taberei avea înălţimea de şapte metri şi a fost sculptată de un meşter din Sighetul Marmaţiei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite