Criză de candidaţi la universităţile gălăţene.La Facultatea de Metalurgie bate vântul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele dezastruoase de la examenul de Bacalaureat dau mari bătăi de cap universităţilor din Galaţi. Deşi au pus la bătaie mii de locuri şi au înfiinţat noi specializări, facultăţile gălăţene se confruntă cu o lipsă acută de candidaţi.

Universităţile gălăţene au pus la bătaie, pentru prima sesiune de admitere din acest an, peste 6.000 de locuri. Degeaba însă căci duc lipsă de candidaţi.

La UDJG, puţini înscrişi

Universitatea de stat “Dunărea de Jos” din Galaţi are pentru  prima etapă de admitere, 4.060 de locuri. Dintre acestea, 1.855 sunt bugetate, iar 1.700, cu taxă, pentru învăţământul la zi.  505 locuri sunt pentru învăţământ la distanţă.

Prima zi de înscriere,  a prilejuit o mare dezamăgire. Luni, doar 300 de candidaţi au ales să devină studenţii UDJG, în timp ce, ieri, numai 563 au solicitat să fie admişi la singura instituţie de învăţământ superior, de stat, din Galaţi.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite