VIDEO: Cristian Pascal este rapper de talent şi student la ştiinţe economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În scurt timp îşi va lansa propriul album solo, are deja două videoclipuri, care rulează pe internet, şi este conştient că nu poate trăi din muzică, aceasta fiind doar o pasiune.

Pascal, aşa cum este cunoscut în această breaslă, s-a apucat de muzică în anul 2004, fără să se gândească vreodată că va scoate un album şi că că va urca vreodată pe scenă. A înregistrat primele vresuri, din pură curiozitate, ca simplă experienţă, iar în momentul de faţă are filmate două clipuri.


„M-am apucat de muzică prin clasa a X-a. Fratele meu, care era mai mare, asculta foarte mult rap. Mereu îmi sunau în creier acele ritmuri. Atunci am cunoscut nişte băieţi şi am zis să facem şi noi ceva de genul acesta. Atunci se formase un nucleu. Uşor uşor au început să meargă lucrurile. Când am luat prima dată microfonul în mână aveam nişte emoţii de ziceam că încremenesc acolo pe scenă. Primii bani câştigaţi au fost aproximativ 100 de lei. Evident bani pe care i-am şi cheltuit în seara respectivă”, povesteşte Cristian Pascal.

Carieră solo
   
Primul său album a fost finalizat în anul 2007 , pe când făcea parte din trupa Dementorii. În scurt timp, formaţia s-a destrămat, iar din acel moment a început să lucreze la proiectul său solo.

„În urmă cu trei ani am scos un album. Se numeşte „Altfel”. Nu a fost foarte greu să facem acel material. Veneam fiecare dintre noi cu idei noi mereu şi uite aşa am finalizat un album. Tipul cu care eram în formaţie a plecat din oraş şi am continuat pe cont propriu. După ce el a renunţat la proiect, am început să lucrez la albumul meu solo. Melodiile le compun singur. Mă inspir din viaţa mea reală, din trăiri, simţiri şi alte experienţe”, spune Pascal.

În momentul de faţă, albumul solo la care lucrează Pascal este gata în proporţie de 75% şi cel mai probabil în cursul anului viitor va fi gata.

„Sper ca în vara anului viitor să-i dau drumul. Albumul va avea în jur de 20 de track-uri. O să fie multe colaborări. Chiar şi cu cineva din Italia. O să văd ce va fi după acest album. E mult stres la un album şi la organizarea unui concert”, mărturiseşte rap-erul.

Pascal are deja două videoclipuri filmate, care rulează pe internet. Acesta îşi aminteşte cu plăcere de surpriza de care a avut parte la lansarea celui de-al doilea clip, într-un club gălăţean.
 
„În 2009 am reuşit să fac primul meu clip. Melodia se numeşte „O zi obişnuită”.  Când am lasnsat cel de-al doilea clip, „Furia Galbenă”, am făcut lansarea într-unul din cluburile din centru. Au venit undeva la 250 de oameni. Am fost surprins. Clipul a avut un impact foate bun.  În mai puţin de zece zile a făcut aproximativ 10.000 de vizualizări pe internet”, mai spune Pascal.

Mini -interviu 

Întrebări şi răspunsuri

Ai sponsori, te ajută cineva?


Nu am avut niciodată sponsori. Am fost ajutat doar de prietenii mei, cei care mai fac muzică. Este foarte greu să faci muzică. Este foarte costisitor. Indiferent că suntem prieteni. Se plătesc orele de studio. Sunt câteva cheltuieli pe care trebuie să le achite cineva. E foarte greu să te promovezi în muzica asta. Au apărut foarte mulţi copiii care vor să facă rap. Dacă mă uit pe internet îmi vine să mă şi las.
 
Se poate trăi din Rap?

Niciodată nu m-am gândit să trăiesc din muzica asta.  O fac pur şi simplu din pasiune. Este o plăcere pentru mine. Mă relaxez. Mă decuplează de la grijile de zi cu zi. Se poate trăi din muzica asta doar dacă ai în spate nişte oameni foarte foarte cunoscuţi şi care îţi deschid multe uşi. E foarte greu. Noi folosim foarte mult internetul acum. E cu două tăişuri acest lucru.  Te poate promova, lumea aude de tine, dar în schimb nu poţi vinde nimic. Te poate duce în jos foarte uşor.

Ce-i place

În primul rând îmi place muzica. Îmi place să ies cu prietenii. Îmi place să ies în aer liber. Când nu sunt la facultate, mă ocup de muzică. Îmi place să mă distrez. Îmi place sportul. Îmi plac oamenii serioşi şi care atunci când încep ceva, o duc până la capăt.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii falşi şi situaţiile penibile. Nu-mi plac oamenii mediocri, oamenii mincinoşi şi cei care sunt limitaţi, acesta este cel mai potrivit cuvânt.

Profil

Născut:
Ocupaţia: Masterand Ştiinţe Economice
Familie: Necăsătorit

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite