STUPEFIANT: Criminali şi violatori în libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Minorii sunt candidaţii ideali pentru executarea pedepselor sub supraveghere
Minorii sunt candidaţii ideali pentru executarea pedepselor sub supraveghere

Trei condamnaţi pentru omor, un violator şi un funcţionar care a primit mită au fost puşi în libertate şi se află în supravegherea Serviciului de Probaţiune Galaţi.

Această situaţie stupefiantă a fost posibilă ca urmare a unei noi prevederi legislative, care permite instanţelor să suspende executarea pedepselor aplicate celor mai periculoşi infractori dacă sentinţele nu depăşesc patru ani de închisoare.

În 2009, la Galaţi, au fost puşi în libertate 64 de condamnaţi pentru infracţiuni grave, care în prezent se află sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Galaţi. Printre infractori se numără doi condamnaţi pentru omor calificat, un violator, dar şi un condamnat pentru luare de mită.

Multe din persoanele condamnate sunt minore, iar cazurile lor, pedeapsele se reduc la jumătate şi astfel ajung să le fie suspendate condiţionat ", ne-a declarat şefa Serviciului de Probaţiune Galaţi, Sorina Stanciu.

Condamnat pentru mită, candidat la liberare

Gheorghe Balâc, condamnat recent la trei ani de închisoare, a creat un scandal de proporţii în justiţia gălăţeană după ce a încercat să mituiască un judecător şi o grefieră, cu peste 600.000 de lei.

Pedeapsa primită de Balâc îl face candidat ideal pentru executarea pedepsei în libertate, dar sub supraveghere judiciară.

Masura s-ar putea dovedi salutară având în vedere că peste 90% dintre persoanele condamnate nu au mai comis infracţiuni după ce au urmat programul de executare a pedepselor sub supravegherea Serviciului de Probaţiune Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite