Crimele Galaţiului/Amintiri din Casa Groazei în care s-a comis un dublu omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marin Grigoriu îşi aminteşte momentele terifiante Foto: Adrian Obreja
Marin Grigoriu îşi aminteşte momentele terifiante Foto: Adrian Obreja

Nepotul femeilor ucise în urmă cu 30 de ani, a căror tragedie a dat o sinistră faimă zonei „Două babe” din oraş, vorbeşte în premieră despre cumplita crimă.

CITIŢI ŞI : Legendele criminalisticii/ "Două babe" - crima care a îngrozit oraşul şi a dat numele unui cartier

Adevărul de Seară vă prezintă continuarea poveştii înfricoşătoare „Două Babe”, celebra crimă dublă comisă în urmă cu 30 de ani. Atunci, două bătrâne, Aneta şi Elisabeta Vasiliu, mamă şi fiică, au fost ucise cu un sadism rar întâlnit.

Cele două femei au fost găsite moarte, în dimineaţa zilei de 28 mai 1980, de către nepotul lor Marin Grigoriu. Erau dezbrăcate, pline de sâge, cu tăieturi pe tot corpul şi cu un topor lângă ele. Scenele din casă i-au îngrozit până şi pe miliţienii care au avut misiunea de a ancheta cazul.

După 30 de ani, Marin Grigoriu, pe atunci în vârstă de 24 de ani, nepotul vârstnicelor ucise, cel care a făcut macabra descoperire, îşi aminteşte ce a văzut în momentul în care a intrat în “casa morţii”. 

„Bunica, Aneta Vasiliu, nu putea merge din cauza unei fracturi de bazin şi stătea numai în casă. Într-o dimineaţă, veneam din piaţă şi am trecut pe la ele. Am strigat la poartă, dar nimic. Mi s-a părut ciudat că era încuiată, cu toate că era trecut de ora 8.00. Am sărit gardul şi când am intrat în camera lor, am rămas încremenit de imaginea pe care o aveam în faţa ochilor. Bunica era în patul ei, iar lângă celalalt pat, pe jos, era mătuşa mea, dezbrăcată, cu chipul schimosit de spaimă.  Era şi ea plină de sânge, cu un topor însângerat alături”, îşi aminteşte şi acum înspăimântat nepotul femeilor omorâte.


Aneta şi Elisabeta Vasiliu, cele două femei omorâte, (dreapta imaginii), Marin Grigoriu şi tatăl său

doua babe

“Nu ştiu dacă am stat cinci secunde în cameră. Am ieşit repede, am sărit gardul şi m-am dus la o verişoară de-a mamei, căreia i-am spus ce am văzut. Am anunţat şi Miliţia între timp. Lumea se adunase deja la casa mătuşii”, îşi continuă istorisirea Marin Grigoriu.

Pe lângă şocul prin care a trecut, pentru tânărul de atunci, astăzi pensionar cu o viaţă de familie cât se poate de fericită, a început un adevărat coşmar.

Timp de opt luni de zile a fost chemat în fiecare zi la Miliţie pentru declaraţii. Iniţial a fost considerat principalul suspect pentru dublul omor.

“A început imediat ancheta. Vă daţi seama prin ce am trecut până când l-au prins pe criminal. Am fost pus pe drumuri zi de zi, la Miliţie. Se ajunsese în situaţia în care eu eram cel bănuit de fapta asta nenorocită. Încercau să se găsească tot felul de legături între mine şi omor. Acum îmi dau seama că am făcut foarte bine că am ieşit imediat din casă şi am fugit la rudele mele. Dacă mai stăteam un pic şi lăsam urme acolo, mă puteau acuza”, mai spune Marin Grigoriu.


Cele două femei (în dreapta imaginii), Marin Grigoriu si mama sa

doua babe

După 11 luni de la sadicul omor, criminalul, George Moise, în vârstă de 26 de ani, a fost reţinut şi, în scurt timp, s-a dovedit că el este autorul. L-a dat de gol faptul că se pregătea să comită încă o astfel de faptă, dar a fost recunoscut de potenţiale sale victime.

„A intrat în casă peste alte femei, şi acestea în vârstă şi singure. Una dintre ele l-a recunoscut în lumina lunii şi i-ar fi zis: <<tu eşti George?>> iar a răspuns <<Da. Aveţi noroc că m-aţi recunoscut că altfel păţeaţi şi voi ce au păţit celelalte două>>. Acestea sunt chiar vorbele lui de proces”, îşi aminteşte bărbatul.

Odată cu arestarea criminalului, coşmarul lui Marin Grigoriu a luat sfârşit însă cumplitele amintiri cu care a rămas nu-i pot fi şterse din minte şi continuă să-l urmărească.

„Mi se ridică părul pe mine când îmi amintesc ce am văzut în dimineaţa aia. Erau nişte scene de-a dreptul demonice”, a încheiat Marin Grigoriu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite