Crima prin electrocutare de la Pechea/Curtea de Apel a confirmat pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru patronii magazinului electrificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr de 17 ani s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui magazin din localitate şi nu a făcut decât să se sprijine de grilajele metalice ale ferestrei. A murit electrocutat, deoarece patroana Raluca Simion, ajutată de Toader Manea, legase barele metalice la curentul electric.

Pe lângă anii de detenţie primiţi, cei doi au de plătit familiei Lupu 28.000 de lei cu titlu de despăgubiri materiale şi morale.

Pe 12.07.2009 un tânăr din Pechea, Vasile Lupu, s-a adăpostit de ploaie sub streaşina unui mic magazin din comună şi a atins involuntar grilajul metalic al uneia dintre ferestre, fără să ştie că acesta fusese electrificat. Băiatul a murit electrocutat.

Vinovată de nenorocire este patroana magazinului, Raluca Simion, care i-a cerut unui electrician din comună, Toader Manea, să realizeze o instalaţie artizanală, prin care gratiile antiefracţie de la ferestrele magazinului au fost racordate la sistemul de alimentare cu energie electrică.

Ambii au fost arestaţi şi trimişi în judecată pentru omor calificat, dar Raluca Simion a declarat că nu i-a cerut niciodată electricianului să realizeze instalaţia artizanală. Curtea de Apel a confirmat pedeapsa de 15 ani de închisoare pentru cei doi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite