Crima interlopă de la Galaţi/ 15 ani de rivalitate între Chiaburu şi clanul Stăneştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Chiaburu", victima asasinatului de marţi seara, este unul dintre cei mai violenţi reprezentanţi ai acesteia. Dintre cei doi agresori unul este fiul lui Grafian Stănescu, capul clanului interlop al Stăneştilor.

CITEŞTE ŞI:  Reglare de conturi în lumea interlopă gălăţeană/Marcel Nicolau, zis Chiaburu a fost asasinat în centrul oraşului

VIDEO Orbu' curcanilor: Poliţiştii nu văd interlopi nici în asasinatul de la Galaţi

Ucigaşii lui Maricel Chiaburu au fost duşi la arestare

Maricel Nicolau, zis şi Chiaburu, este cunoscut drept unul dintre cei mai temuţi interlopi din Galaţi. Pe numele său a fost întocmit, în 2002, un dosar penal pentru trafic de carne vie.

Zonele oraşului controlate infracţional de oamenii lui Maricel Chiaburu sunt cele din Micro 16 şi Micro 17. Clanului Chiaburu îi sunt atribuite încasarea taxelor de protecţie şi prostituţia.

În schimb cei doi asasini ai săi, Aurelian Stănescu şi Valeriu Stănescu, ambii în vârstă de 21 de ani, fac parte din clanul Stăneştilor. Valeriu este fiul liderului acestuia, Grafian Stănescu.

Gruparea condusă de Grafian s-a ocupat în ultimii zece ani cu mici afaceri ilegale, după ce, în anii '90, a avut legătură şi cu traficul de carne vie.

Clanul Stăneştilor reuneşte rromi originari din comuna gălăţeană Lieşti. Zona de influenţă a clanului Stăneştilor este cartierul Micro 14.

Din istoria conflictului

Disputa dintre clanul Stăneştilor şi Maricel Chiaburu este una veche de aproape 15 ani. În plus, acest conflict are legături şi cu asasinarea, în 2008, a lui Marian Ivan, cel care a fost considerat liderul interlopilor din Galaţi.

Astfel, asasinul lui Marian Ivan, Nelu Mocănelu este un apropiat al lui Maricel Chiaburu. În schimb, clanul Stăneştilor se afla în cercul apropiaţilor lui Marian Ivan. De altfel, Nelu Mocănelu a fost înjunghiat de mai multe ori, în urmă cu peste zece ani, de către Grafian Stănescu, în urma unui conflict dintre cele două clanuri.

Reamintim că Marian Ivan a fost ucis în plină stradă, în luna iunie 2008, de către Nelu Mocănelu cu o lovitură de cuţit aplicată în zona gâtului.

Alte două grupări interlope puternice din Galaţi sunt cele conduse de Nelu Ogeacă şi Iulian Simion, zis Bilă.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite