Cpt. Constantin Manea a ales Jandarmeria ca mod de viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cpt. Constantin Manea, născut gălăţean, brăilean prin adopţie
Cpt. Constantin Manea, născut gălăţean, brăilean prin adopţie

Acum este şeful Serviciului Resurse Umane şi Pregătire din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Brăila.

De mic copil a apreciat corectitudinea, stricteţea şi disciplina. De aceea, mai târziu, s-a decis să urmeze o carieră militară şi în 2000 a absolvit cursurile Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" de la Sibiu.

După cursul de pregătire de bază la Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică, a primit repartizare la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (I.J.J.) Brăila.
Şi de aici a început ascensiunea. A fost ofiţer de logistică până în martie 2004, apoi ofiţer la Compartimentul Judiciar până în aprilie 2005. Între timp, o perioadă, a asigurat interfaţa între Jandarmeria Brăila şi mass-media.

În perioada mai 2005- februarie 2007 a fost ofiţer specialist pe resurse umane, iar din martie 2007 este Şeful Serviciului Resurse Umane şi Pregătire din cadrul I.J.J. Brăila.

Satisfacţii

„Este o activitate extrem de dinamică şi cea mai importantă în ceea ce priveşte buna funcţionare a activităţii structurilor. Şi pot să spun că, din 2005 până în prezent, a fost perioada cu cele mai multe şi dese modificări de legislaţie. Asta a presupus o informare continuă şi un studiu permanent pentru aplicarea corectă a prevederilor legislaţiei în domeniu, atât în ceea ce priveşte salarizarea, cât şi încadrarea, gestionarea şi pregătirea personalului ", ne-a spus cpt. Constantin Manea.

Date fiind atribuţiunile funcţiei pe care o încadrează în cadrul Serviciului de Resurse Umane şi Pregătire, de coordonare a activităţii de instruire permanentă a personalului, funcţie de misiunile încredinţate structurilor, cpt. Constantin Manea consideră că încă se merită să intri în sistem, pentru siguranţa unei cariere şi multiplele satisfacţii pe care le oferă.

„Ca în orice domeniu de activitate, şi aici sunt suişuri şi coborâşuri, dar, cu siguranţă, ai foarte multe satisfacţii care te fac să treci peste momentele grele", ne destăinuie Constantin Manea.

Pasionat de sporturile de contact

Ceea ce poate puţini cunosc despre şeful Servicului Resurse Umane şi Pregătire din cadrul IJJ Brăila este că are o mare pasiune pentru sporturile de contact. Practicant de Judo din clasa a III-a şi în Academie, Constantin Manea priveşte acum acest sport doar ca pe un hobby.

„Unii cred că este un sport de forţă. Eu spun că este un sport al minţii. Mi-ar fi plăcut să-l pot practica în continuare dar, din păcate, timpul nu-mi mai permite", ne-a spus Constantin Manea.

Puţinul timp liber de care dispune şi-l dedică acum plimbărilor cu fiul său, iar când bugetul o permite, preferă să călătorească împreună cu familia prin ţară şi în străinătate.

Întrebări şi răspunsuri

De ce această Armă?

"Pentru disciplină, corectitudine şi stricteţe. Este o Armă dinamică. Aici te loveşti zi de zi de realităţile vieţii şi implicit trebuie să transpui fără greşeală teoria în realitatea zilnică. Iniţial am tins către Arma Comunicaţii şi Informaţii, dar n-a fost să fie. Apoi m-am pregătit intens şi un an mai târziu am reuşit la Logistică".

Credeţi că fiul v-ar urma cariera?

"De ce nu? Deja spune că „vrea să lucreze ca tata, la unitate". Dar nu se ştie. El e atras mult de calculatoare. Când va veni momentul eu îl voi consilia şi va alege singur, cum am făcut şi eu. Dar deocamdată este prea mic".

Cei place?

"Corectitudinea, disciplina, sinceritatea. Să spună franc în faţă ceea ce gândeşte, fără ocolişuri. De aceea, în relaţia cu subordonaţii, comunicarea este esenţială şi, de asemenea, să impui respect, să existe încredere reciprocă".

Ce nu-i place?

"Exact antonimele. Minciuna, indisciplina, dezordinea, lipsa de loialitate. Nu-mi place cinismul dublat de egoism, superficialitate şi ipocrizie. Mai mult, nu-mi plac oamenii fără cuvânt, duplicitarii".

Profil

Născut: 14 noiembrie 1976, Galaţi
Studii: Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu" Sibiu
Funcţie: Şef Serviciu Resurse Umane şi Pregătire în cadrul IJJ Brăila
Familie: căsătorit, un băiat

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite