Cozi interminabile la inspectoratele şcolare pentru vizarea statelor de plată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce contabilii sunt supăraţi că trebuie piardă timpul aşteptând, cei de la ISJ spun că s-a ajuns la această măsură din cauza sporurilor acordate ilegal.

Dacă până acum sute de contabili din centrele financiare şcolare erau obligaţi de lege să treacă pe la Inspectoratul Şcolar doar o dată pe an, pentru vizarea statelor de plată, de acum încolo vor fi obligaţi să o facă lunar.

Aparent, cei de la ISJ spun că au luat această decizie pentru că aşa prevede Legea-cadru privind salarizarea bugetarilor, dar în realitate, decizia vine ca urmare a faptului că unii contabili continuau să le calculeze dascălilor sporuri între timp interzise de lege. Este vorba despre sporul de calculator sau sporul de bibliotecă.

Surse din cadrul Inspectoratului Şcolar estimează chiar că între 5-10% dintre centrele financiare din Galaţi au plătit angajaţilor din învăţământ astfel de sporuri.
Contabilii şi secretarele şcolilor sunt disperate: de acum încolo, în fiecare lună, trebuie să piardă câte o zi întreagă la Inspectorat pentru a preda aceste state de plată.

„Săptămâna trecută am stat la coadă de la ora 10.00 dimineaţă până după-amiază, la 17.00. Pentru două minute, cât mi-au verificat hârtiile. Nu este deloc bine ", spune Ilenuţa Vasiliu, contabil la Şcoala 33 din Galaţi.
Mai mult, umblă vorba că odată cu această „desecretizare" a statelor de plată, se duce de râpă tot caracterul confindenţial al salariului.
Conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, prin vocea preşedintelului Constantin Ciosu, spune spune că va depune o contestaţie la Ministerul Educaţiei prin care va cere revenirea la vechea modalitate de vizare anuală a statelor de personal.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite