VOCEA GALAŢIULUI Totuşi, de ce este în arest doctorul Gheorghiţă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De o bună bucată de vreme, mă tot străduiesc să aflu de ce a fost arestat doctorul Viorel Gheorghiţă, directorul Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Galaţi. Îndrăznesc să cred că aceeaşi dilemă o are şi medicul.

Din ce mi-am dat seama tot răsucind pe toate părţile probele prezentate de procurori, nu pot concluziona decât că iar şi-au băgat coada „raţiunile superioare, de partid şi de stat".

Scandalul salamului cu carne alterată, de care a fost legat numele lui Gheorghiţă, s-a dezumflat deja. Încet-încet, aflăm că nu se băga în salam carne stricată, ci că era nişte carne stricată într-o magazie. Ni se precizează apoi că nici măcar nu era vorba de un produs care aparţine firmei producătoare de salam, ci de nişte carne depozitată într-o cameră frigorifică închiriată de o altă firmă. Hm... Pai, unde-au dispărut, fraţilor, toate „certitudinile" vânturate la început? Unde e proba video de care se vorbea ca despre sfintele moaşte? Unde sunt analizele concludente care să arate că salamul era cu carne împuţită sau cu carne de măgar?

Haideţi, că vă răspund tot eu: nu există! Filmarea care promitea să dinamiteze totul e doar un banal filmuleţ făcut într-o boxă frigorifică aflată la sute de metri de linia de producţie. În rolurile principale: un peşte şi jumătate de căprioară. Mai mult decât atât, analizele făcute la produsele prelevate din fabrică au scos la iveală faptul că totul era cât se poate de în regulă.

Şi-atunci de ce e arestat doctorul Gheorghiţă? Vă spun tot eu. Marele cap de acuzare se bazează pe o filmare ceţoasă în care un şofer de la DSVSA scoate din portbagaj nişte sacoşe. Cui le dă şi în ce scop, nu ne lămureşte nimeni, de unde presupun că o fi secret. Sau o fi plutoniu îmbogăţit.

O altă probă crucială este declaraţia unui angajat al DSVSA cum că l-a pus directorul să tolereze salamul cu carne împuţită. Trosc! Care salam cu carne împuţită?! Cum spuneam, analizele de laborator demontează acest scenariu.

Acelaşi personaj crucial are în spate o poveste interesantă, care, sincer să fiu, ar trebui să-l facă incompatibil cu calitatea de martor. În urmă cu 6-7 ani el a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Reclamant: doctorul Gheorghiţă. Motivul: a semnat recepţia şi plata din fonduri publice a unei investiţii fictive. Cazul respectiv a şi dus de altfel la destituirea fostei directoare a instituţiei. Ceea ce nu se ştie deocamdată e ce s-a întâmplat cu acel dosar penal. Existau probele clare, dar n-au apărut condamnări.

În schimb a fost arestat doctorul Gheorghiţă. De ce? O să vă spun în tableta următoare.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite