Corpul Teritorial al Poliţiştilor acuză: abuzuri şi corupţie în IPJ Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia profesională a oamenilor legii gălăţeni acuză comiterea a numeroase nereguli săvârşite de conducerea Poliţiei.Şeful IPJ Galaţi neagă acuzaţiile şi susţine că Ministerul de Interne nu a găsit probe care să susţină afirmaţiile Corpului Teritorial al Poliţiştilor.

Preşedintele Corpului Teritorial al Poliţiştilor din Galaţi, Gheorghe Vârtosu, a trimis în data de 9.02.2010 o petiţie Ministerului Administraţiei şi Internelor prin care aduce la cunoştinţă o serie de abuzuri şi nereguli comise de cadrele de conducere din cadrul IPJ Galaţi.

Aceştia susţin că şefii IPJ refuză să le pună la dispoziţie lista cu poliţiştii premiaţi în lunile decembrie a anilor 2007-2008, precum şi a celor care au beneficiat de salarii de excepţie în perioada 2007-2009, dar şi diminuarea celui de-al 13-lea salariu pentru agenţii de Poliţie Ion Viorel Gherasim Cristian şi Dobrea Cristian, în condiţiile în care aceştia nu au primit niciun avertisment sau sancţionare scrisă.

De asemenea, Gheorghe Vârtosu spune că au fost identificate situaţii, în care mijloacele auto din dotarea Poliţiei municipiului Tecuci, au fost folosite în scop personal de către comisarul şef Florin Balcan şi subcomisarul Mircea Rusu.

Repartiţii abuzive

O altă acuzaţie a venit din partea agentului de poliţie Daniel Filoti, care ar fi fost repartizat pe nedrept pe un post care nu corespundea cu specializarea efectuată.

„Am absolvit cu media 9.16, profil-arest şi am fost repartizat în comuna Cavadineşti, la 75 de kilometri de Galaţi. Alţi colegi cu medii de 7 şi 8 au rămas în Galaţi. Am făcut raport de mutare, care a fost aprobat de comisarul Oprea. Peste aprobarea mea, alţi şefi au dat cu pastă corectoare şi au pus cu totul altceva. Am formulat o plângere penală la Parchet", spune poliţistul Daniel Filoti.

Conducerea IPJ: „acuzaţii nefondate"

În replică, comandantul poliţiei gălăţene susţine că toate reclamaţiile făcute la adresa unor poliţişti din Galaţi au fost respinse de Corpul de Control al Ministerului de Interne.

„Dacă domnul Vârtosu avea date concrete despre comiterea unor încălcări ale legii, trebuia să se adreseze Parchetului. Nu a făcut-o pentru că ştia că nu există dovezi care să-i susţină afirmaţiile. Ştia că dacă depune plângere la Parchet şi s-ar fi dat neînceperea urmăririi penale, persoanele acuzate îl puteau reclama pentru denunţ calomnios. Acţiunea domnului Vârtosu a fost făcută cu rea- credinţă şi nu face altceva decât să decredibilizeze Poliţia în ochii cetăţenilor", ne-a declarat şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, comisarul-şef Daniel Miron.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite