Un corp al Şcolii nr 15 din Galaţi este lăsat de autorităţi să se dărâme. Surparea a început acum un an, dar Primăria n-a reacţionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferenţa autorităţilor nu are limită! Un corp al Şcolii Gimnaziale nr 15 este grav deteriorat din septembrie 2010, iar cei responsabili nu au făcut nimic pentru a salva imobilul. Asta în condiţiile în care a trecut aproape un an de la producerea incidentului.

Corpul de clădire arată jalnic. Pe dinafară şi pe dinăuntru tencuiala a căzut până la cărămidă şi crăpături mari, de poţi băga mâna prin ele, se cască prin zid. Paguba este cu atât mai mare cu cât respectivul imobil a fost renovat şi igienizat în în urmă cu doi ani, în baza unui proiect PHARE.


Primăria a stabilit că de vină este Apă Canal, iar societatea în cauză trebuia să suporte toate costurile pentru stabilizarea terenului, refacerea străzii şi a corpului de clădire recent reabilitat.


„A fost un accident la o conductă. Noi am efectuat o expertiză tehnică şi a rezultat că imobilul trebuie consolidat. Apă Canal are o poliţă de asigurare şi va suporta toate cheltuielilie", ne declara, pe 31 martie, Nichiforov Lenuţa, directorul Serviciului de Investiţii din cadrul Primăriei Galaţi.

Ei bine, de atunci au mai trecut cinci luni şi tot nu s-a luat vreo măsură. Motivul? L-am aflat de la Niţă Podaru, directorul tehnic de producţie al SC Apă Canal.

„Solul din Galaţi este sensibil la umezeală, predispus la tasare. Noi am făcut măsurători şi lucrări pentru a dispărea acest fenomen. Urmează să consolidăm corpul de clădire. Lucrarea o facem împreună cu Primăria”, ne-a spus  acesta.

Când? Nu se ştie deocamdată. Cert este că ieri, când am ajuns la faţa locului, nu am văzut picior de muncitor. Ba mai mult, strada a rămas în continuare plină de denivelări. 

„Strada este plină de denivelări, iar maşinile sunt nevoite să încetinească.Ne aşteptam să se repare şi acest corp de clădire, dar după cum se vede nu au făcut nimic”, spune Romică Balin, care locuieşte pe stradă.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite