Corneliu Istrate: “Am trei soluţii pentru hotelul Faleza. Voi alege varianta cea mai rentabilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotel Faleza
Hotel Faleza

Omul de afaceri gălăţean susţine că nu s-a decis, deocamdată, ce va face cu Hotelul „Faleza", însă şi-a manifestat intenţia de a participa la realizarea unui sediu al Primăriei.

Acesta ne-a dezvăluit că există trei variante şi o va alege pe cea mai rentabilă din punct de vedere economic. „Prima variantă ar fi să introduc hotelul în circuitul hotelier, a doua variantă să fac un centru de afaceri şi a treia variantă să intru într-o colaborare cu Primăria Galaţi", a spus Istrate.

Întrebat dacă a primit din partea primarului Dumitru Nicolae o solicitare în acest sens, patronul Vega 93 ne-a declarat: „Abia ieri am câştigat licitaţia. Nu sunt încă proprietarul hotelului. Va trebui să mai semnez nişte documente, urmând ca pe 22 noiembrie să închei actul notarial. Dacă Primăria doreşte acest lucru, chiar mi-ar face plăcere să fiu copărtaş la realizarea sediului Primăriei", ne-a declarat Corneliu Istrate.

Conform aceleiaşi surse, hotelul „Faleza" necesită ample lucrări de renovare: „Clădirea are nevoie de reparaţie generală, iar instalaţiile electrică şi sanitară sunt vechi".

Omul de afaceri gălăţean a cumpărat complexul hotelier Faleza Galaţi şi terenul aferent, de 3.586 metri pătraţi, prin licitaţie cu strigare, pentru suma de 2,67 milioane de euro. Cu tot cu TVA suma ar ajunge la 3,22 milioane de euro.

La licitaţia organizată la firma Neptun-Olimp, la care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) deţine acţiuni, au participat cinci ofertanţi, preţul de pornire fiind de 1,16 milioane de euro.

Este vorba despre Vega Company - firma omului de afaceri Corneliu Istrate, SC Silvano- firma lui Constantin Dumitriu, societatea Metaltrade a lui Corneliu Găvăneanu, Derpan din Smârdan şi SC Dunărea a lui Sandu Traian.

Vega Holding deţine mai multe societăţi de construcţii civile şi industriale, printre care Vega '93 şi Viva Construct, dar are şi afaceri în domeniul hotelier. Cea mai mare parte a businessului o reprezintă partea de construcţii civile şi de infrastructură. Firma a avut mai multe contracte cu statul.

În portofoliu se mai află şi Vega Company, cu un complex de agrement de cinci stele din Galaţi. Compania a înregistrat, anul trecut, un profit net de 1,7 milioane lei, la o cifră de afaceri de 6,7 milioane lei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite