Galaţi: Corneliu Istrate (VEGA), al doilea gălăţean în topul averilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Corneliu Istrate (VEGA), al doilea gălăţean în topul averilor
Galaţi: Corneliu Istrate (VEGA), al doilea gălăţean în topul averilor

Corneliu Istrate are 60 de ani şi o avere de circa  65-67 milioane euro El patronează grupul de firme Vega-Viva Găsiţi "Top 500 de miliardari" în revista "Forbes", începând cu data de 6 octombrie, la preţul de numai 7,99 lei

Cea mai mare parte a businessului pe care-l conduce se axează pe domeniul construcţiilor civile şi de infrastructură. Cifra de afaceri pentru 2009 este în scădere cu 20-30 % faţă  de anul 2008, când a fost de 108 milioane euro.

Dotarea este puternică, atât cu utilaje, cât si cu personalul, dar nu vor fi folosite la capacitatea lor, cel puţin în acest an. „Este singurul lucru neplăcut vizavi de personalul muncitor, care nu va putea fi activitat în totalitate”, spune Istrate.

Acesta a reuşit să-şi găsească însă o activitate, pe care să se concentreze. Este vorba de proiectele de infrastructură în care este implicat: reabilitarea reţelei de apă a oraşului Galaţi şi lucrările de refacere a drumurilor urbane şi rurale din toate judeţele Moldovei.

Faptul că şi-a găsit o activitate pe care s-o dezvolte a reprezentat şi un prilej pentru Istrate să-şi reangajeze oamenii, însă pe alte poziţii, specifice lucrărilor de infrastructură. Practic, după ce în decembrie 2008, grupul de firme Vega-Viva concedia circa 1000 de angajaţi, în mai 2009 ajunsese să-i reangajeze pe toţi ţi să creeze circa 300 de locuri de muncă noi.

Omul de afaceri deţine şi două hoteluri: Vega (trei stele, situat pe faleza Dunării) şi Viva ( cinci stele, situat în selectul cartier Arcaşilor)

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite