Galaţi: Copiii geniali de la ţară: Avocat sau actriţă, aceasta-i întrebarea?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Copiii geniali de la ţară: Avocat sau actriţă, aceasta-i întrebarea?
Galaţi: Copiii geniali de la ţară: Avocat sau actriţă, aceasta-i întrebarea?

Mihaela Andrei este cea de-a şasea componentă a clasei de copii cu inteligenţă peste medie, clasă înfiinţată la Şcoala 2 din Galaţi. Eleva are 11 ani şi spune că a fost îndrumată să se

Mihaela Andrei este cea de-a şasea componentă a clasei de copii cu inteligenţă peste medie, clasă înfiinţată la Şcoala 2 din Galaţi. Eleva are 11 ani şi spune că a fost îndrumată să se înscrie la examenul pentru selecţie de către directoarea şcolii din comuna natală Piscu.

Părinţii au susţinut-o aşa că şi-a luat inima în dinţi şi a venit să înveţe la Galaţi. “Toţi mi-au spus că, la oraş, sunt mai multe posibilităţi pentru viitorul meu. Laboratoarele sunt mai dotate şi profesorii  mai buni, explică mai bine la ore. Intră la clasă la fix. La ţară, se suna şi ei veneau după o jumătate de oră”, povesteşte Mihaela.

Are două vise, dar rămâne de văzut care i se va îndeplini. “Vreau să devin actriţă sau avocat”, mărturiseşte fetiţa. Îi place foarte mult la oraş, dar consideră că, la ţară, se mănâncă mult mai bine. “O să-mi iau mai multă mâncare la pachet până când mă voi obişnui cu cea de la cantină. Este bună, n-am nimic de zis, dar nu se compară cu mâncărurile gătite de mama”, mărturiseşte Mihaela. Zâmbind a mai spus că îi este o poftă nebună de pui prăjit în ceaun, ca acasă.

Matematic, nu stă prea bine!

Îi place să fie liberă, pentru că este la vârsta la care toţi copii cer asta. “Bine, cu anumite limite. Părinţii o să-mi atragă atenţia când voi greşi”, mai spune  copila care dă dovadă de o maturitate surprinzătoare.  Mihaelei îi displace să fie obligată să facă anumite lucruri pe care nu le consideră  justificate sau pe care pur şi simplu nu-i place să le facă.

De exemplu, exerciţiile de la matematică. Nu mă înebunesc după această materie, dar, de voie, de nevoie, trebuie s-o învăţ. Sper să-mi folosească vreodată la ceva deşi mie îmi plac materiile umaniste”,afirmă eleva din clasa de excepţie. Cât priveşte despărţirea de cei dragi, Mihaela spune că are acasă un frăţior mai mic de care s-a despărţit cel mai greu. “Nu acelaşi lucru cred că l-a simţit şi el. Mie îmi este dor de el, lui cred că nu”, mai spune Mihaela Andrei.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite