Copii condamnaţi la mizerie, foamete şi chin încă de la naştere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coşmarul unor suflete inocente a luat sfârşit în această dimineaţă când inspectorii Protecţiei Copilului au descins la locuinţa groazei. Cei mici trăiau în condiţii foarte greu de imaginat.

Dramă în familia Şelaru din comuna gălăţeană Rădeşti. Patru copii, cu vârste cuprinse între patru şi 13 ani, au fost nevoiţi să ducă o viaţă în mizerie şi în condiţii inimaginabile.  Nepăsarea părinţilor faţă de cei cărora le-au dat viaţă a condus la chinuri care vor lăsa urme adânci în mintea micuţilor.


O masă caldă, un pat cu aşternuturi curate şi o haină nouă reprezintă lucruri pe care cei patru copii, doi băieţi şi două fete, nu le-au cunoscut niciodată. Aceştia erau supuşi unor chinuri atât de crude de părinţi încât şi mâncarea pe care o primeau de la vecini o mâncau cum apucau şi de unde apucau.

image


 
După o anchetă ce a durat aproximativ şase luni, reprezentanţii Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Galaţi au primit acordul din partea judecătorilor de a-i prelua în regim de urgenţă pe cei mici din cadrul familie.
 
„Deocamdată copiii sunt preocuparea noastră. Cei trei fraţi mai mari sunt deja într-un centru de plasament iar cel mic a fost dat în grija unui asistent maternal. Astăzi au descoperit şi ei ce este curăţenia. De mâine vor fi supuşi unor evaluări medicale”, ne-a declarat Manon Cristoloveanu, director Protecţia Copilului Galaţi.
 
Aşa cum era de aşteptat, inspectorii s-au lovit de refuzul şi violenţa părinţilor puşi în faţa faptului împlinit.

image



„Mă otrăvesc dacă îmi luaţi copiii”, spune plângând Gina Hornog, mama copiilor.

Reprezentanţii Protecţiei Copilului spun că, deocamdată, nu există nicio posibilitate ca aceşti copii să se mai întoarcă în sânul acestei familii.

image
Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite