Contradicţii în cazul deţinutului omorât în bătaie în Penitenciarul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poziţia oficială a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi în legătură cu data şi motivele transferării deţinuţilor-martori după incidentul din 04.06.2010, în urma căruia deţinutul Constantin Sandu a murit, este contrazisă de conducerea Penitenciarului Galaţi.

Medicii legişti au stabilit că deţinutul, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt calificat, a avut o moarte violentă ca rezultat al numeroaselor traumatisme găsite pe corpul său.

Procurorul de caz Virgil Luparu a hotărât mutarea din Penitenciarul Galaţi a colegilor de cameră ai lui Constantin Sandu după ce aceştia l-au informat că mai mulţi angajaţi ai unităţii de detenţie au vorbit cu ei despre moartea deţinutului.

"La cererea procurorului de caz, deţinuţii au fost transferaţi în arestul IPJ Galaţi pentru a nu fi influenţaţi", ne-a declarat procurorul Marcel Codiţă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Directorul Penitenciarului Galaţi, comisarul şef Viorel Ailincăi, susţine însă că nu deţine informaţii cu privire la imixtiunea unor angajaţi în derularea cercetării penale cu privire la incidentul din 06.06.2010.

Mai mult, conducerea Penitenciarului Galaţi a precizat că cei şase colegi de cameră ai lui Constantin Sandu au fost transferaţi în arestul IPJ Galaţi imediat după incident, Parchetul motivând decizia prin "necesitatea efectuării unor acte procedurale care implică prezenţa în mai multe rânduri la sediul parchetelor a persoanelor private de libertate".

Procurorul Marcel Codiţă ne-a declarat însă că ultimii doi deţinuţi-martori au fost transferaţi din Penitenciar în cursul lunii septembrie 2010.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite