Contrabandă cu ţigări şi alcool în valoare de 16.500 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sfârşitul săptămânii trecute a fost unul productiv pentru lucrătorii vamali, care au confiscat ţigări şi alcool şi care au dat şi amenzi de aproximativ 26.000 de lei.


O echipă de control formată din inspectori vamali ai Serviciului de Supraveghere Operaţiuni  Vamale şi Mărfuri Accizabile din cadrul Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni  Vamale Galaţi a făcut un control, vineri în judeţul Galaţi, privind legalitatea comercializării produselor accizabile.

Astfel, la târgul comunal de la Jorăşti a fost identificat Silviu I., din Vaslui, care vindea  402 pachete ţigări de diferite mărci cu timbru din Rep. Moldova, pentru care acesta nu a putut prezenta acte de provenienţă.

„Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 4.000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, inspectorii vamali aplicând şi măsura sancţionării contravenţionale a comerciantului de ocazie, cu suma de 1.000 de lei”, a declarat Sorin Niţă, purtător de cuvânt DRAOV Galaţi.

Alcool confiscat din Brăila şi Vrancea

Joi seara, la Brăila, a fost oprită o maşină în care au fost găsite 20 baxuri x 6 sticle a 2 litri vin  “Chef de Chef”, însumând cantitatea de 240 litri şi 14 baxuri x 6 sticle a 2, 5 litri , fără a avea inscripţionări pe sticlele din plastic (presupusa băutură intermediară, cu o concentraţie scăzută de alcool), însumând cantitatea de 210 litri. Şoferul, Daniel T., nu a putut justifica prezenţa vinului, iar întreaga cantitate a fost confiscată.

“Vinul în valoare de peste 1.500 de lei a fost reţinut în vederea confiscării, inspectorii vamali brăileni sancţionând conducătorul auto cu amendă de 2.0000 lei pentru încălcarea legislaţiei fiscale”, a mai spus Sorin Niţă.

Tot joi, o echipă de control formată din inspectori vamali din cadrul Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni  Vamale Vrancea a efectuat un control în trafic asupra autovehiculelor care transportă produse accizabile. Astfel, a fost oprit pentru control Viorel V., care transporta cu maşina 88 de litri de băuturi spirtoase în sticle, având aplicate timbre fiscale din Rep. Moldova şi Ucraina, 575 de litri de băuturi spirtoase vrac precum şi 161 litri de vin.

„Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 1.1000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării de către autoritatea vamală, aplicându-se totodată şi masura sancţionări contravenţionale cu amendă de 5.000 de lei pentru încălcarea legislaţiei vamale şi fiscale privind transportul produselor accizabile”, a declarat Sorin Niţă, purtător de cuvânt DRAOV Galaţi.


Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite