Galaţi: Sute de kilograme de legume şi fructe mucegăite au fost scoase de la comercializare de Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Protecţiei Consumatorului au oprit definitiv de la comercializate câteva sute de kilograme de legume şi fructe, după ce au  depistat o serie de nereguli, precum neafişarea preţurilor sau produse cu semne de deshidratare şi putregai.

„S-a constatat lipsa certificatului de conformitate cu standardele de comercializare pentru fructele şi legumele proaspete, comercializare de produse cu deprecieri calitative - castraveţi, ardei gras, salată, mandarine, mere, struguri, pere, pomele cu semne de deshidratare şi putregai”, a declarat directorul OJPC Galaţi, Gina Stanciu.

Controlul OJPC  a avut loc în perioada 15.10-9.11.2009 şi au fost verificaţi zece operatori economici, din care doi desfăşoară activitate de vânzare en-gros şi opt en-detail.  Au fost verificate fructe şi legume proaspete în cantitate totală de 1976,45 kilograme.

S-au oprit definitiv de la comercializare 116,45 kg, iar temporar au fost oprite 1.860 de kg, în valoare totală de 5771,1 lei.
Comisarii OJPC au aplicat un număr de 12 sancţiuni, din care patru amenzi în sumă totală de 9000 de lei şi opt avertismente.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite