Construcţia de imobile stagnează. Doar 79,20% din construcţiile ridicate în Galaţi sunt private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai puţine blocuri noi sunt construite în Galaţi
Tot mai puţine blocuri noi sunt construite în Galaţi

În topul oraşelor cu cele mai multe construcţii care aparţin unor firme private, Galaţiul se situează la mijloc, pe locul 22. În Galaţi, 20,80% din numărul total de clădiri aparţin statului.

Potrivit unui studiu efectuat de Econtext, 79,20% din volumul total de construcţii sunt proprietate private. Este vorba de blocuri, case, cinematografe, clădiri ale instituţiilor.

Procentul este aproape de realitate, însă ar fi putut fi mai mare , consideră patronul uneia din cele mai importante firme de construcţii din Galaţi, Vega 93 Cornel Istrati. În ultimii ani, construcţiile civile au înregistrat un îngheţ.

„Doar 10 la sută din ce lucram în 2008 se lucrează azi. Situaţia economică dificilă determină lipsa cererii. Nu se mai construieşte nimic, nici spitale, nici instituţii", a spus Istrati.

În prezent, societatea nu are nicio construcţie de blocuri în desfăşurare, iar lucrările la trei asemenea obiective au fost abandonate din lipsă de solicitanţi de  apartamente. Mai multe terenuri achiziţionate de către Vega 93 cu posibilitate de dezvoltare imobiliară sunt nefolosite din acelaşi motiv.

Studiul mai  arată că  cea mai mare pondere a clădirilor care nu mai sunt în bilantul public se află in Satu Mare. Puţin peste 96% din Satu Mare se află in posesia persoanelor fizice. La polul opus se afla Capitala ţării. Doar 56,9% din construcţiile din Bucureşti sunt deţinute de către zona privată, persoane fizice sau companii private.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite