Constantin Ciosu: "Profesorii nu pot ieşi în stradă în numele sindicatelor, dar îi rog să iasă ca simpli cetăţeni!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legea Dialogului Social a limitat atât de mult dreptul profesorilor la grevă, încât ei nu mai pot să întrerupă lucrul decât dacă există blocaje în semnarea contractelor colective de muncă la nivelul unei şcoli.

Întrebat în ce mod profesorii, se solidarizează cu protestele din faţa Prefecturii, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Galaţi, Constantin Ciosu, a precizat că oamenii sunt liberi să facă ce vor.

"Considerăm că toţi colegii care au participat sau vor participa voluntar la acţiunile de protest au dreptul să-şi manifeste public nemulţumirea faţă de cei care au generat această situaţie", a declarat Constantin Ciosu.

El spune că oamenii nu pot organiza acţiuni de protest în numele sindicatului pentru că legea dialogului social le interzice acest lucru.

"Există o singură posibilitate ca oamenii din învăţământ să facă grevă: atunci când negocierea unui contract colectiv de muncă, într-o şcoală, s-a blocat. În rest, mişcarea sindicală este ţinută cuminte. Nu putem să încălcăm legea, deşi actualii guvernanţi au făcut-o destul de des", spune la rândul ei Lidia Antoniu, preşedinte executiv al SIP Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite