Galaţi: Ştefan Constandache, antrenorul cu epoleţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Galaţi: Ştefan Constandache, antrenorul cu epoleţi
Galaţi: Ştefan Constandache, antrenorul cu epoleţi

Profil Născut- 15 august  1969, Galaţi Studii- Facultatea de Istorie şi Filosofie Familie-Căsătorit De mai bine de şapte ani se ocupă de antrenarea diferitelor echipe de fotbal din cadrul structurilor în care a activat. Acum se ocupă de echipa Poliţiei Transporturi

Subcomisarul Ştefan Constandache, şeful Biroului Judeţean de Poliţie  Transporturi Feroviare Galaţi, s-a obişnuit să managerieze toate echipele de fotbal ale structurilor pe la care a trecut.

A început în „liga sătească”

Acum vreo patru ani, Ştefan Constandache era şeful biroului de poliţie rurală de la Lieşti. Pentru a-şi menţine subordonaţii în formă, dar şi pentru a îmbina plăcutul cu utilul, s-a hotărât să înfiinţeze ad-hoc o echipă de fotbal.

„Acolo, cu toate satele arondate, erau vreo 11 oameni. Vinerea ne găseam la stadion la Iveşi şi băteam mingea”
, povesteşte poliţistul.

De altfel, în 2005, la iniţiativa lui Constandache a fost organizată la Iveşti o cupă, în care au fost antrenate mai multe posturi de Poliţie Rurală. Chiar dacă sbcomisarul a plecat spre posturi mai calde, cupa a rămas, iar acum, la startul ei se aliniază 16 echipe, după ce, în 2005 erau doar şase.

„Cupa la Lieşti s-a organizat în continuare. Chiar dacă s-a desfiinţat postul de Poliţie Rurală de acolo, cupa a fost mutată la Iveşti şi tradiţia a continuat”. Evident, după încheierea fiecărei ediţii, masa musculară trebuie recuperată, aşa că toţi poliţiştii se aşează regulamentar la o pastramă de berbecuţ.

Mândru de echipa lui

Subcomisarul Constandache a atârnat de ceva ani ghetele în cui, iar acum nu face decât să-şi îndrume echipa către victorie. De altfel, în ultimii trei ani, echipa Poliţiei Transporturi, a strâns sub îndrumarea sa nu mai puţin de 13 trofee locale.

„Am o echipă foarte bună. Din păcate anul acesta, la recent încheiata Cupă a Poliţiei Transporturi Galaţi la Fotbal nu am reuşit decât locul cinci, după ce o câştigasem doi ani la rând. Zilele acestea urmează să-i bag în şedinţă, să vedem ce e de făcut”, a spus el. De altfel, chiar şi în cei trei ani  în care a predat filosofie la liceul Dumitru Moţoc nu a stat departe de fotbal.

„Şi la liceu construisem o echipă de fotbal. Noaptea băieţii săreau gardul ca să joace un fotbal”, mai spune poliţistul.

Fan înfocat Oţelul

Pe peretele situat în spatele său, la birou, subcomisarul Constandache are agăţate fanioane ale mai multor echipe de fotbal, începând cu Real Madrid şi terminând cu Petrolul Ianca.

Totuşi, la loc de cinste se află emblema Oţelului, echipa sa de suflet. De altfel, celebrul meci al Oţelului de pe teren propriu cu Juventus, din 7 septembrie 1988, l-a văzut chiar de pe stadion. „Eram în armată la ora aia. Ţin minte că am dat şpagă un carton de BT, ca să intru la meci”.

image



Ce-i place

Îmi place foarte tare colectivul în care lucrez. Sincer, cred că dacă m-aş naşte a doua oară tot poliţist m-aş face. Îmi place foarte tare ceea ce fac dar mai ales sunt îndrăgostit de fotbal şi de soţia mea. De asemenea pot să spun că îmi place foarte mult să citesc, în special cărţi despre sport şi cred că nu există niciun volum scris de Ioan Chirilă pe care să nu-l fi lecturat.

Ce nu-i place

Nu-mi plac oamenii care nu fac deloc mişcare. Dacă toată viaţa stai şi mănânci hamburgeri sau cârnaţi, fără să mişti măcar  un deget, nu se poate spune că trăieşti cu adevărat. De asemenea, nu-i plac oamenii falşi.


Întrebări şi răspunsuri

Aţi avut parte de evenimente ciudate de-a lungul carierei?

Da, la un moment dat, un accident rutier s-a transformat în accident feroviar. Exact unde a avut loc deraierea trenului de la Berheci, un TIR a ieşit de pe carosabil, a trecut printr-un gard şi a îndoit şina de cale ferată. Şoferul, în basarabean, s-a ales cu dosar pentru distrugere, dar a avut noroc că a scăpat nevătămat.

Cum împăcaţi munca de antrenor cu cea de şef?

Păi cum să fie, una te antrenează pentru alta. Pe teren urlu, îi schimb, îi bag în şedinţe. La serviciu e puţin mai greu, nu de alta, dar chiar să vrei să-i schimbi nu ai cu cine, fiind posturile blocate. Oricum, nu mi-aş schimba colegii.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite