Galaţi:S-au aprobat tarifele pentru parcometre:1,30 lei ora

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii locali au votat proiectul de hotărâre ce stabileşte tarifele pentru parcările cu plată din municipiu Galaţi. Tariful orar de parcare este în prezent de 1,30 lei, inclusiv TVA, iar în cazul persoanelor juridice tariful pentru abonamentul lunar de parcare este de 124 lei/lună/loc de parcare.

Cele cinci parcometre, achiziţionate de SC Gospodărire Urbană în urmă cu câteva luni, din zona blocurilor A, în Ţiglina 1, şi de la Modern vor functiona de luna aceasta.

Parcările cu plată, administrate de societatea edilitară Gospodărire Urbană, pot fi utilizate contra cost prin: plata tichetului de parcare către operatorul parcărilor cu plată, sistemul de autotaxare, abonamente sau contracte de rezervare. 

Tariful orar de parcare este de 1,30 lei pe oră inclusiv TVA. În cazul persoanelor juridice, tariful pentru abonamentul lunar de parcare, de 124 lei/lună/loc de parcare, inclusiv TVA, iar tariful de rezervare a locurilor de parcare, pe bază de contract este de 186 lei/lună/loc de parcare, inclusiv TVA.  

 „Tariful propus acoperă cheltuielile cu forţa de muncă implicată, amortizarea mijloacelor fixe folosite la prestarea serviciului, recuperarea cheltuielilor efectuate cu achiziţionarea dispozitivelor de blocare-deblocare şi alte cheltuieli materiale”, se precizează în expunerea de motive.

Atenţie, caracatiţa!

Cine va parca în zonele unde se află parcometrele şi nu va scoate bilet, riscă blocarea roţilor maşinii. Pentru deblocarea autovehiculelor care staţionează sau parchează neregulamentar se va plăti o taxă de 100 lei pentru serviciile prestate în timpul programului normal de lucru, respectiv de 140 lei pentru serviciile prestate peste orele de program sau în zilele nelucrătoare.

Autotaxarea se realizează prin efectiveuarea următoarelor operaţiuni: se selectează durata timpului de parcare al autovehiculului, se introduc monede sau bancnote până la valoarea sumei ce reprezintă perioada de timp solicitată, achitarea timpului de parcare se va efectua în cinci minute de la oprirea autovehiculului, tichetul sau abonamentul vor fi expuse pe bord în dreptul volanului cu toate datele la vedere pentru control.

Autovehiculele care nu vor avea tichet sau abonament valabile perioadei de staţionare în parcarea cu plată, li se va monta dispozitiv de blocare roţi.

Deblocarea roţilor:100 lei

Programul de funcţionare a activităţii de blocare-deblocare roţi se va desfăşura de luni până sâmbătă, între orele 8.00-22.00. Valoarea taxei de deblocare va fi de luni-vineri: 100 lei cu TVA, iar în afara programului este de 150 lei cu TVA.

Taxa va putea fi achitată la sediul societăţii Gospodărire Urbană, de la Patinoar, de luni până vineri, de la ora 8.30 la 16.30, iar maşinile vor fi deblocate în maximum 90 de minute de la efectuarea plăţii.

Sunt exceptate de la plata taxei de parcare autovehiculele de intervenţie (Salvare, SMURD, Pompieri, Poliţie, Jandarmerie, MApN, Poliţia Locală şi Ministerul de Justiţie) aflate în misiune.











Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite