Conducerea ArcelorMittal Galaţi: "Combinatul siderurgic nu mai poate finanţa singur clubul Oţelul"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deocamdată, pentru acest an, ArcelorMittal a ajuns la o înţelegere cu clubul. Apoi, însă, nu se ştie ce se va întâmpla cu Oţelul. Să fie vorba, oare, despre sindromul Unirea Urziceni - performanţă urmată de faliment?

UPDATE: Marius Stan, director general al FC Oţelulm a spus că deocamdată nu sunt motive de îngrijorare şi că afirmaţiile managerului de la ArcelorMittal se referă la un viitor destul de îndepărtat. "Am văzut ce a afirmat managerul ArcelorMittal. Cineva a vrut să facă apologia crizei la Galaţi, dar domnia sa a spus un lucru normal, că nu poate face faţă singur la echipă într-un viitor îndepărtat. Când spun îndepărtat mă gândesc peste 50 de ani. Eu zic să nu ne facem probleme. Mesajul era adresat de fapt oficialităţilor locale, să vină şi să sprijine şi ele echipa", a precizat Marius Stan.

Managerul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall, a anunţat, vineri, că aşteaptă şi alţi investitori la Oţelul Galaţi deoarece combinatul siderurgic nu poate finanţa clubul de fotbal pe termen lung.

"Este cert, echipa şi-a îmbunătăţit evident performanţa. În acelaşi timp, pentru mine este cât se poate de limpede că, pe termen lung, combinatul siderurgic nu poate suporta singur echipa de fotbal. Am spus că suntem deschişi să primim alături de noi alţi investitori. Responsabilitatea noastră este să asigurăm sustenabilitatea clubului de fotbal. Această sustenabilitate trebuie înţelească că noi singuri nu putem continua ca şi până acum. Asta pentru că problema mea numărul unu este să asigur slujbele în combinat astăzi", a declarat managerul general al ArcelorMittal Galaţi.

Thierry Le Gall a precizat însă că trebuie identificate soluţii optime, viabile pe termen lung şi că trebuie speculat acest moment, în care echipa are rezultate bune, pentru că altfel va fi mult mai dificil de cooptat susţinători ai clubului.

"Noi nu vrem să renunţăm de astăzi pe mâine. Vrem să găsim o soluţie pe termen lung, dacă este posibil şi alături de alţi investitori. Şi cel mai bine ar fi să facem lucrul acesta atâta vreme cât echipa de fotbal este în top şi are rezultate foarte bune, pentru că va fi mai greu să realizăm asta în situaţia în care clubul nu va mai avea aceleaşi rezultate", a completat Thierry Le Gall.

Şi alte surse din ArcelorMittal şi Oţelul confirmă afirmaţiile managerului combinatului. "Ne-am înţeles şi pentru 2011, mai rămîne să semnăm actele. Dar trebuie să dea şi alţii bani la echipă", a afirmat şi Ionel Borş, country manager la ArcelorMittal şi preşedintele consiliului de administraţie Oţelul Galaţi.

După 18 etape disputate din actuala ediţie de campionat, echipa Oţelul Galaţi ocupă prima poziţie a clasamentului Ligii I, cu cinci puncte în faţa ocupantei locului secund, FC Timişoara.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite