Concurenţă mare, la titularizare. 1.069 de candidaţi se bat astăzi pentru un post în învăţământul din judeţul Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O situaţie inedită este la Corod, acolo unde pentru postul de profesor de chimie se bat 32 de candidaţi ! Examenul începe azi la ora 10.00 şi durează patru ore: Cea mai mare concurenţă va fi pe catedrele de Limba română.

Cadrele didactice aspirante vor fi împărţite pe două centre de examinare, unul la Colegiul Naţional “Costache Negri”, iar celălalt la Liceul de Marină.

Cea mai mare concurenţă este la limba română, acolo unde se luptă pentru cele nouă locuri scoase la concurs nu mai puţin de 117 candidaţi. Există însă şi un caz inedit : pentru un post de profesor titlular de chimie la Corod se bat, atenţie, 32 de oameni!

Concurenţă mare este şi la educatori – trei pe loc – dar şi la matematică.

“Din păcate, aici nu reuşim să punem titulari de câţiva ani. Avem 49 de posturi în totalitate, pentru anul şcolar viitor, dar suntem mai mult decât convinşi că nu vom avea suficient de mulţi candidaţi care să ia note mai mari de şapte şi va trebui să punem suplinitori”, spune inspectorul şcolar adjunct Onuţ Atanasiu.

Citeşte amănunte în ediţia locală de Galaţi-Brăila a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a Adevărul (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei

image
Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite