Concedii forţate la Arcelor Mittal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a evita trimiterea propriilor angajaţi în şomaj tehnic, conducerea combinatului a decis să-şi trimită forţat salariaţii în concediu de odihnă

Pentru început 200 de siderurgişti de la Laminorul de Tablă Groasă nr. 2 (LTG2) vor fi trimişi în concediu de odihnă impus de conducerea unităţii siderurgice. 800 de metalurgişti lucrează în această unitate a combinatului.


„De pe 19 mai până pe 1 iunie vor intra, câte patru zile, în concediu 200 de salariaţi. Pe această perioadă ei vor fi plătiţi normal", ne-a declarat Gheorghe Tiber, preşedintele sindicatului "Solidaritatea" de pe platforma siderurgică. Cele patru zile sunt scăzute din numărul de zile de concediu la care are dreptul fiecare angajat de-a lungul unui an.


„Sunt unele probleme la LTG2, mai ales din punct de vedere tehnic, al calităţii produselor, din acest motiv acolo situaţia este mai dificilă", ne-a spus şi Nelu Macovei, vicepreşedinte al sindicatului „Metalurgistul".


Aproximativ 11.000 de salariaţi mai numără în acest moment Arcelor Mittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din România.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite