Complexul Muzeal din Galaţi a serbat Ziua Mondială a Animalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul referitor la tigrul siberian
Proiectul referitor la tigrul siberian

La sediul instituţiei muzeale s-a marcat această zi importantă printr-un proiect educativ, intitulat "Tigrul siberian - un prădător în pericol"

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în fiecare an în data de 4 cctombrie de către toţi iubitorii de animale din întreaga lume. În această zi este evocat Sfantul Francisc din Assisi - întemeietorul Ordinului Franciscan şi protectorul animalelor, canonizat la 4 octombrie 1228 - ocrotitorul tuturor animalelor şi al mediului înconjurator, cel despre care se spune că avea puterea să le vorbească fiinţelor necuvantatoare.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi a marcat această zi importantă printr-un proiect educativ, intitulat "Tigrul siberian - un prădător în pericol". La această activitate au luat parte 70 de şcolari de la Şcoala nr.12 "Miron Costin" Galaţi, respectiv clasa a III-a C şi clasa a IV-a E, sub îndrumarea învăţătoarelor Baltariu Elena şi Bârzu Mioara.

Acţiunea a debutat la sediul muzeului gălăţean, unde copiii au luat parte la o serie de activităţi interactive despre tigrul siberian: jocuri, concursuri, desene cu tigrul siberian, etc. Proiectul s-a încheiat la Grădina Zoologică din Pădurea Gârboavele, unde cei mici au putut să vadă pe viu cele trei exemplare de tigri siberieni aflaţi în patrimoniul ZOO de la Galaţi.

"De Ziua Mondială a Animalelor am organizat acest demers educaţional interactiv cu elevii de la Şcoala "Miron Costin" pentru a transmite un mesaj de conştientizare vizavi de situaţia în care se găseşte acest mamifer minunat - tigrul siberian. Pînă nu demult, tigrul siberian a fost în pragul extincţiei, acum s-a reuşit ca acestă specie supravieţuiască. De noi toţi depinde supravieţuirea tigrului siberian", a declarat Luca Mariana, referent în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi şi coordonatorul proiectului "Tigrul Siberian - un prădător în pericol".

La ora actuală, se estimează că ar mai exista în libertate un numar de 360-400 de exemplare de tigru siberian, la care se adaugă aproape 490 de tigri siberieni aflaţi în captivitate în diverse grădini zoologice din America de Nord, Europa şi Asia. Deci, există mai mulţi tigri siberieni în captivitate decât în libertate!

Din cauza acţiunilor distructive ale oamenilor, au dispărut 75-85 % din totalul tigrilor siberieni, care sunt în continuare vânaţi pentru blană şi pentru a fi utilizaţi (anumite părţi ale corpului lor) în medicina tradiţională chineză sau ca preparate culinare "exotice".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite